'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Δηλητηριάζουν τα ζώα στα Σφακιά...

Απανωτά περιστατικά δηλητηριάσεων ζώων καταγγέλλουν κάτοικοι της Κρήτης με επιστολή τους στη zougla.gr, τονίζοντας παράλληλα την αδιαφορία των αστυνομικών αρχών του Δήμου Σφακίων και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων - καθώς όπως ισχυρίζονται - ενώ γνωρίζουν το θέμα… σφυρίζουν αδιάφορα.

Σε email που έστειλαν στη zougla αναφέρουν ότι κατά το χρονικό διάστημα μεταξύ του Σεπτεμβρίου του 2008 και του Σεπτεμβρίου του 2010 έχουν διαπιστωθεί συστηματικοί δηλητηριασμοί κοπαδιών και προβάτων κτηνοτρόφων, κατοίκων του ορεινού όγκου μεταξύ των χωριών Ασφένδου και Αγίου Νεκταρίου του Δήμου Σφακίων στο νομό Χανίων Κρήτης.





Ο αριθμός των δηλητηριασμένων προβάτων μέχρι στιγμής ανέρχεται στα πεντακόσια εξαιρουμένων των νεογνών, των οποίων ο αριθμός δεν ήταν δυνατό να καταμετρηθεί. Τα πορίσματα των δηλητηριάσεων προκύπτουν από τα αντίστοιχα της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Χανίων και του Ινστιτούτου Βιοχημείας, Τοξικολογίας Αθηνών.

Το δηλητήριο που χρησιμοποιείται βρέθηκε σε ζωοτροφές που είχαν τοποθετηθεί στον περιβάλλοντα χώρο των κοπαδιών με στόχο την εξόντωσή τους. Αρκετοί κτηνοτρόφοι της περιοχής έχασαν αρκετό μέρος ή και ολόκληρη την περιουσίας τους.




Αναλυτικά η επιστολή


Zougla.gr 
 
http://www.ierosagon.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου