'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Παιχνίδια οικοπεδοφάγων του '60 - Το μεγάλο φαγοπότι με τον κόσμο να τρέχει να κόψει οικόπεδα!!!

- Τρέχουν σ' όλη την Ελλάδα να προλάβουν πριν ισχύσει ο νέος νόμος
- "Αμετακίνητη" η υπουργός ΠΕΚΑ δεν πέφτει κάτω απ΄τα 10 στρέμματα...

- Κίνηση κατευνασμού των διαφωνούντων βουλευτών από τον ίδιο τον Παπανδρέου

Αγώνας δρόμου αναμένεται να γίνει από τις επόμενες ημέρες από όσους έχουν οικόπεδα σε περιοχές Natura προκειμένου να τα κατατμήσουν πριν ψηφιστεί ο νόμος που θα ορίζει στα 10 στρέµµατα το εµβαδόν των αγροτεµαχίων που βρίσκονται σε χαρακτηρισμένες περιοχές.


Είναι ένα παιχνίδι που παίζεται τελικά πολύ εντέχνως από την κυβέρνηση που από τη μια εμφανίζεται ως προστάτης της φύσης επεκτείνοντας το όριο δόμησης στις περιοχές Natura στα 10 στρέμματα και από την άλλη κωλυσιεργεί για άγνωστο λόγο την ψήφισή του.


Αποτέλεσμα, οσοι έχουν στην κατοχή τους αγροτεμάχια έως 10 στρέμματα να τρέχουν τώρα να τα κατατμήσουν πριν ψηφιστεί ο νέος νόμος. Πόσο ωφελεί άραγε το περιβάλλον αυτού του είδους η στάση από την κυβέρνηση;


Η κα Μπιρμπίλη εντυπωσίασε για ακόμα μια φορά με την άτεγκτη στάση της ξεκαθαρίζοντας στη συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Τομέα Ελέγχου Περιβάλλοντος οτι το όριο δεν θα πάει παρακάτω παρά το τελεσίγραφο της Κοινοβουλευτικής Οµάδας ότι «αυτό το νοµοσχέδιο δεν περνάει».


'Αφησε όμως να εννοηθεί οτι μέχρι και τη δημοσίευση του νέου νόμου στην εφημερίδα της κυβέρνήσεως μπορεί κανείς να πορευτεί με τον ισχύοντα νόμο.


Αυτό με άλλα λόγια σημαίνει οτι εάν κάποιος έχει στην κατοχή του σε περιοχή Natura αγροτεμάχιο 12 στρεμμάτων, μπορεί μέχρι να γίνει νόμος του κράτους να το κάνει τρία αγροτεμάχια.


Από εκείνους που "φώναξαν" περισσότερο κατά της νέας ρύθμισης είναι ο βουλευτής Γιάννης Δριβελέγκας ο οποίος είδε τον πρωθυπουργό. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κύριος Παπανδρέου του είπε οτι είναι υπέρ της δημόσιας διαβούλευσης γιατί ακούγονται ενδαφέρουσες και χρήσιμες απόψεις. Ωστόσο, του διεμήνυσε οτι ο νόμος επι της ουσίας δεν θα αλλάξει. Το πότε είναι το ζητούμενο....



newsit
sarotiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου