'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τρίτη, 18 Ιανουαρίου 2011

Τσιγάρο γιοκ...!!

Οριστικό και αμετάκλητο «ΟΧΙ» στο κάπνισμα, κατόπιν ρητής πρωθυπουργικής εντολής. 

Η παρέμβαση του Γιώργου Παπανδρέου έθεσε, καθώς φαίνεται, στο «χρονοντούλαπο» τις όποιες σκέψεις είχαν εκφραστεί από κυβερνητικούς κύκλους ή παράγοντες της αγοράς για ελαστική εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου.
Η σαφής πρωθυπουργική εντολή για οριστικό «στοπ» στο κάπνισμα δημιουργεί νέα δεδομένα, αφού το οποιοδήποτε «παραθυράκι» υπήρχε στον νόμο κλείνει οριστικά και έτσι οι αποκαλούμενοι θεριακλήδες θα υποχρεωθούν ή να κόψουν το τσιγάρο ή να βγουν στους δρόμους, για να τραβήξουν τις «τζούρες τους».
Βεβαίως, για να επιτευχθεί το ποθητό αποτέλεσμα της πλήρους εφαρμογής του νόμου και της καθολικής απαγόρευσης του καπνίσματος, ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, εξέφρασε τη θέση ότι θα χρειαστεί η συνδρομή όλων των υπουργείων.
«Επιμένουμε στην εφαρμογή του νόμου, αλλά αυτό εξαρτάται από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς που πρέπει να ενεργοποιηθούν από τα συναρμόδια υπουργεία» δήλωσε ο κ. Λοβέρδος.
Στη σύσκεψη που είχε ο Γιώργος Παπανδρέου με τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδο, ο πρωθυπουργός έκοψε το… τσιγάρο σε όλους τους καπνιστές.
Επεσήμανε στον υπουργό του ότι δεν τίθεται θέμα αναθεώρησης του νόμου ή αναπροσαρμογής του και δεν δέχθηκε καμία άλλη εκδοχή, πλην εκείνης της πλήρους εφαρμογής του νόμου που έχει ψηφιστεί από τη Βουλή, και μάλιστα χωρίς καμία παρέκκλιση.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος εκ των πραγμάτων πρέπει να συμφωνήσει με την πρωθυπουργική εντολή, θα προχωρήσει σε συγκεκριμένες ανακοινώσεις, που θα σχετίζονται με τον αντικαπνιστικό νόμο και την απόλυτη εφαρμογή του, κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης συνέντευξης Τύπου.
Η απαρέγκλιτη εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου συζητήθηκε και κατά τη διάρκεια της συνεργασίας που είχε ο Γιώργος Παπανδρέου με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Χάρη Καστανίδη.


http://www.zougla.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου