'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

"Ξήλωσαν" διευθυντή γερμανικής εταιρίας, λόγω WikiLeaks...!!!

Του στοίχισαν οι επικριτικές του δηλώσεις

Ο γενικός διευθυντής της γερμανικής εταιρίας διαστημικής τεχνολογίας OHB-Systems...
Μπέρι Σμούτνι, καθαιρέθηκε την Τρίτη, μετά το θόρυβο που προκάλεσε το γεγονός ότι --σύμφωνα με διπλωματικό τηλεγράφημα των ΗΠΑ το οποίο περιήλθε στην κατοχή του WikiLeaks και δημοσίευσε η εφημερίδα Aftenposten-- χαρακτήρισε "βλακώδη ιδέα" και "κατασπατάληση των χρημάτων των φορολογουμένων" την δημιουργία για λογαριασμό της ΕΕ του συστήματος δορυφόρων Galileo, την οποία η επιχείρησή του είχε αναλάβει εξ ημισείας.

Ο διευθύνων σύμβουλος Σμούτνι είχε κάνει τα σχόλια αυτά σε συνομιλία του με τον πρεσβευτή των ΗΠΑ στο Βερολίνο Φίλιπ Μέρφι.


Εκπρόσωπος της εταιρίας, που εδρεύει στη Βρέμη, είπε ότι η εταιρία αναγκάστηκε να καθαιρέσει "άμεσα" τον Σμούτνι για να αποφύγει την περαιτέρω "ζημιά στην υστεροφημία μας".


Τα σχόλια του Σμούτνι, που δημοσιεύθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες από τη Νορβηγική εφημερίδα, είχαν γίνει στις 22 Οκτωβρίου 2009. Σύμφωνα με τα αμερικανικά διπλωματικά τηλεγραφήματα που επικαλείται η ¶φτενποστεν, είχε πει μεταξύ άλλων ότι το Γκαλιλέο "εξυπηρετεί κυρίως τα Γαλλικά συμφέροντα".


Τον Ιανουάριο του 2010 η OHB-Systems, θυγατρική της OHB Technology, είχε προκαλέσει αίσθηση εξασφαλίζοντας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή παραγγελία ύψους 566 εκατομμυρίων ευρώ για να κατασκευάσει (εξ ημισείας με την Surrey Satellite Technology Ltd) τους 14 δορυφόρους του Galileo, εις βάρος της Astrium, της θυγατρικής του ευρωπαϊκού κολοσσού EADS.


Ο Σμούτνι είχε χαρακτηρίσει στην ίδια συνομιλία τη Γαλλία "αυτοκρατορία του Κακού σε ό,τι αφορά την κλοπή τεχνολογίας, [κάτι που] η Γερμανία γνωρίζει".



PROTO THEMA
sarotiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου