'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Το πρώτο θύμα της γρίπης στην Ελλάδα...

Μια 53χρονη, χωρίς βεβαρυμένο ιατρικό  ιστορικό, η οποία νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών,  είναι το πρώτο θύμα του ιού της γρίπης Α (Η1Ν1) στη χώρα μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχει το protothema.gr, η γυναίκα κατέληξε το πρωί της Δευτέρας, έπειτα από νοσηλεία μίας εβδομάδας στην Εντατική, με αναπνευστική λοίμωξη, εξαιτίας της μόλυνσής της με το επικίνδυνο στέλεχος της εποχικής γρίπης.


Παρά το γεγονός ότι η γυναίκα δεν αντιμετώπιζε κάποιο χρόνιο πρόβλημα υγείας που θεωρητικά θα την καθιστούσε πιο ευπαθή στη μόλυνση με το πανδημικό στέλεχος και συνεπώς στη νόσησή της με γρίπη,  η ασθενής εμφάνισε σε μικρό χρονικό διάστημα επιπλοκές από την ασθένεια που την οδήγησαν στην Εντατική του νοσοκομείου.


Δεκαπέντε ασθενείς με γρίπη σε ΜΕΘ

Συνολικά, 15 άνθρωποι νοσηλεύονται σε ΜΕΘ όλης της χώρας, με τους πέντε  εξ αυτών να ανήκουν στην πιο «ευάλωτη» έναντι του ιού Α(Η1Ν1) ηλικιακή ομάδα, που περιλαμβάνει άτομα 30 έως 40 χρόνων.

Το μεσημέρι της Δευτέρας δε, έγινε και η πρώτη εισαγωγή εγκύου με γρίπη στην Παθολογική Μονάδα του νοσοκομείου Παπαγεωργίου.


Οι ειδικοί υπογραμμίζουν ότι είναι αναγκαίος ο αντιγριππικός εμβολιασμός με το εποχικό εμβόλιο σε όλους όσοι πάσχουν από χρόνια προβλήματα υγείας, στους επαγγελματίες υγείας που καλούνται να περιθάλψουν και να φροντίσουν ασθενείς αλλά και σε κάθε πολίτη ο οποίος επιθυμεί να έχει ανοσία έναντι των ιών της γρίπης Α και Β.




http://www.protothema.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου