'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τετάρτη, 12 Ιανουαρίου 2011

Έρχονται χιλιάδες απολύσεις στους ΟΤΑ--Αποκαλύφθηκαν 25.000 «άχρηστοι» υπάλληλοι..!!!!

Μέχρι στιγμής γνωρίζαμε για το μαχαίρι στους μισθούς των «προνομιούχων» ΔΕΚΟ.

To «protothema.gr» αποκαλύπτει πως η κυβέρνηση ήδη έχει υπό μάλης ένα ακόμα σχέδιο, ώστε οι 100 δύσκολες ημέρες ως προς αυτά που έχουμε να αποδείξουμε στην τρόικα, να μην κυλήσουν δίχως «παραγωγή αποτελέσματος».

Πρόκειται για σχέδιο περικοπής 15.000 αρχικών θέσεων που κρίνονται χαμηλής αποδόσεως και παραγωγικότητας στους ΟΤΑ. Κοινώς, η προαναγγελία απολύσεων τόσο από τον υπουργό Επικρατείας κ. Χάρη Παμπούκη, όσο και από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θόδωρο Πάγκαλο, παίρνουν σάρκα και οστά.


Η συγκεκριμένη κίνηση όμως δεν θα είναι όπως διαφαίνεται και η μόνη. Κι αυτό διότι οι ίδιες αρμόδιες ανώτατες κυβερνητικές πηγές αναφέρονται και σε ενδεχόμενο δεύτερο κύμα άλλων 15.000 απολύσεων «εάν φυσικά αυτό κριθεί αναγκαίο».


Πώς όμως θα στηριχθεί αυτό το πρωτοφανές για τα ελληνικά δεδομένα σχέδιο; Ήδη στο Μέγαρο Μαξίμου και στο γραφείο της αντιπροεδρίας έχουν έλθει τα πρώτα αναλυτικά στοιχεία της πρόσφατης, καλοκαιρινής, ηλεκτρονικής απογραφής του δημόσιου τομέα (το Δημόσιο, τους ΟΤΑ α' και β' βαθμού και τα ΝΠΔΔ).


Αποτελέσματα που λίγο ως πολύ αποδεικνύουν πως περισσότερες από 25.000 τουλάχιστον θέσεις εργασίας (ενδεχομένως ο αριθμός να μεγαλώσει κι άλλο μέσα στις επόμενες ημέρες), ουσιαστικά είναι «άνευ αντικειμένου».


Πηγές της κυβέρνησης μας μίλησαν για «γραφεία Τύπου όπου εργάζονται εξαφανισμένοι υπάλληλοι, απασχολούμενους που για την ίδια θέση φαίνεται να εργάζονται έως και επτά άτομα κ.ά». Μέσα λοιπόν από ένα συντονισμένο κύμα δημοσιότητας ανάλογο με αυτό για τα μισθολογικά των ΔΕΚΟ, η κυβέρνηση και κυρίως ο υπουργός Επικρατείας Χάρης Παμπούκης θα επιχειρήσουν να δικαιολογήσουν τις νέες επιλογές, οι οποίες σαφώς θα είναι πιο επώδυνες από ποτέ.


Κι αυτό διότι έστω και αν δεν απευθύνονται στον σκληρό πυρήνα των μονίμων υπαλλήλων του Κράτους, θίγουν για πρώτη φορά θέσεις εργασίας. Μεγαλύτερο αναμένεται να είναι το μαχαίρι στους ΟΤΑ κυρίως υπό το πρόσχημα της εξομοίωσης στο νέο σύστημα του Καλλικράτη. Εκεί, επικέντρωση θα υπάρξει στις Νομαρχίες οι οποίες συγχωνεύονται σε περιφέρειες αλλά και σε Δήμους όλης της Επικράτειας και ιδιαίτερα στις υπηρεσίες καθαριότητας όπου Δήμοι βρέθηκαν να απασχολούν έως και 2.000 εργαζόμενους!

Μήνυμα προς τους δανειστές οι απολύσεις: «Δώστε μας τη δόση μας»

Με τις συγκεκριμένες ενέργειες να κλιμακώνονται μέχρι και τον Μάρτη του 2011 η κυβέρνηση επιδιώκει κάτι ακόμα. Να στείλει σαφές μήνυμα προς τους δανειστές της πως «βουτώντας τα χέρια της στο αίμα, αξίζει να λάβει την πολυπόθητη επόμενη δόση». Δεν είναι τυχαίες οι ξεκάθαρες πλέον δηλώσεις του υπουργού Επικρατείας κ. Χάρη Παμπούκη τόσο στο περιοδικό «Επίκαιρα», όσο και στη ραδιοφωνική εκπομπή της Έλλης Στάη. Εκεί, ο υπουργός προανήγγειλε ξεκάθαρα απολύσεις και στο δημόσιο τομέα υπό το πρόσχημα του «ποιοτικού δημοσίου».

Θα πρέπει επίσης να σημειώσουμε πως τη συγκεκριμένη δήλωση – στήριξη στα νέα σχέδια λίγο πολύ την «απαίτησε» ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο οποίος μετά από μια σειρά αιματοκυλίσματος δεν θέλησε να πάρει επάνω του ένα ακόμα δυσάρεστο μέτρο. Εντύπωση επίσης προκαλεί το γεγονός πως ο αρμόδιος υπουργός Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης κ. Ραγκούσης προς το παρόν δεν έχει κάνει δηλώσεις, αφήνοντας το παιχνίδι στον κ. Παμπούκη και τον κ. Πάγκαλο.


Πηγές αναφέρονται σε αρχικές διαφωνίες του ως προς τα σχέδια απολύσεων, ιδιαίτερα τόσο μεγάλου αριθμού εργαζόμενων σε ΔΕΚΟ αλλά κυρίως στους ΟΤΑ. Κι αυτό διότι δεν επιθυμεί να συνδυάσει τη μεγάλη αυτοδιοικητική του τομή, τον Καλλικράτη, με ένα πρώτο κύμα αποχωρήσεων υπαλλήλων. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να επισημάνουμε πως ήδη χιλιάδες είναι οι συμβάσεις που έχουν λήξει και δεν ανανεώνονται σε Δήμους και Περιφέρειες.


Π/Θ
http://eglimatikotita.blogspot.com/2011/01/25000.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου