'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Ο ΟΗΕ καταδίκασε τις συγκρούσεις στο Σουδάν...

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, προειδοποίησε σήμερα για τις συνεχιζόμενες συγκρούσεις στην... περιοχή Αμπιέι του Σουδάν, που μόνο σήμερα στοίχισαν τη ζωή σε δέκα ανθρώπους, καλώντας τους κυανόκρανους του Οργανισμού να εντείνουν τις περιπολίες τους για να προλάβουν νέες εντάσεις.

«Ο γενικός γραμματέας καταδικάζει τις επιθέσεις και καλεί το Εθνικό Κόμμα του Κογκρέσου (NPC) και το Λαϊκό Απελευθερωτικό Κίνημα του Σουδάν (SPLM) να διατηρήσουν την ημερία και να διασφαλίσουν ότι τα προβλήματα θα λυθούν με ειρηνικό διάλογο», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Μπαν από τη Νέα Υόρκη.

Στο νότιο Σουδάν ξεκίνησε την Κυριακή το δημοψήφισμα που θα καθορίσει εάν η περιοχή θα ανεξαρτητοποιηθεί. Όμως στο πλούσιο σε κοιτάσματα πετρελαίου Αμπιέι, που βρίσκεται στα όρια βόρειου και νότιου Σουδάν, δεν οργανώθηκε τέτοιο δημοψήφισμα. Ο Μπαν ζήτησε να ξαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις για να επιτευχθεί συμφωνία με βάση την οποία θα επιτραπεί στους κατοίκους του Αμπιέι να ψηφίσουν για να αποφασίσουν το μέλλον της περιοχής.


Από το Κιγκάλι, ο υπουργός Άμυνας της Ρουάντας, Τζέιμς Καμπαρέμπε, είπε ότι η χώρα του είναι έτοιμη να αποστείλει ένα ειρηνευτικό τάγμα στο Σουδάν, εάν χρειαστεί. «Ετοιμάζουμε ένα τάγμα», το οποίο μπορεί να αναπτυχθεί στο Νταρφούρ ή στο νότιο Σουδάν, πρόσθεσε ο υπουργός.


protothema.gr
sarotiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου