'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

"Για 48 ώρες, η ζωή µου κρεµόταν από µια κλωστή"!!!

Οι τρεις αστυνοµικοί γύµνωσαν τον Γκάο Ζισένγκ και τον χτυπούσαν µε τα πιστόλια τους. Επί δύο ηµέρες και νύχτες, τον ξυλοκοπούσαν οένας µετά τον άλλον και έκαναν πράγµατα που ο κινέζος δικηγόρος αρνήθηκε να περιγράψει.

Οταν κουράζονταν να τον δέρνουν, έδεναν τα χέρια και τα πόδια του µεπλαστικές σακούλες και τον πέταγαν στο πάτωµα µέχρι να ξελαχανιάσουν και να αρχίσουν και πάλι. «∆εν υπάρχει τρόπος να περιγράψω τέτοιο βαθµό βαναυσότητας», είπε ο Γκάο, ένας από τους κορυφαίους κινέζους δικηγόρους που ασχολούνται µε παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωµάτων. «Για 48 ώρες, η ζωή µου κρεµόταν από µια κλωστή».

Οι ξυλοδαρµοί αυτοί ήταν οι χειρότεροι που είχε υποστεί ποτέ και η πιο σκοτεινή περίοδος στους 14 µήνες(έως τον περασµένοΜάρτιο)


κατά τους οποίους ο Γκάοκρατήθηκε µυστικά από τις κινεζικές αρχές. Τον Απρίλιο περιέγραψε τη δοκιµασία του στο Ασοσιέιτεντ Πρες, αλλά ζήτησε από τοπρακτορείο να µη δηµοσιοποιήσει την αφήγησή του, παρά µόνον ανεξαφανιστεί ξανά ή αν καταφέρεινα διαφύγει κάπου όπου θα έχειασφάλεια, στις ΗΠΑ ήστην Ευρώπη. Είπε πως κάποια στιγµή είχε ρωτήσει την Αστυνοµία του Πεκίνου, «γιατί δεν µε βάζετε φυλακή;». «Η φυλακή είναι για σένα ένα όνειρο», του απάντησαν. «∆εν είσαι αρκετά καλός για να µπεις φυλακή. Οποτε θελήσουµε να εξαφανιστείς, θα εξαφανιστείς».


∆ύο εβδοµάδες αφότου έδωσε τη συνέντευξη, ο δικηγόρος εξαφανίστηκε ξανά. Η σύζυγός του, ο αδελφός του και οι φίλοι του λένε πως έχουν πάνω από οκτώ µήνες να µάθουν νέα του. Οι αστυνοµικές υπηρεσίες είτε αρνούνται να σχολιάσουν είτε δηλώνουν ότι δενγνωρίζουν πού βρίσκεται. Και το Ασοσιέιτεντ δηµοσίευσε χθες τη συνέντευξη του διαφωνούντος δικηγόρου. Οι δικοί του ελπίζουν ότι η δηµοσίευση θα αυξήσει την πίεση στην κυβέρνηση να αποκαλύψει πού βρίσκεται ο Γκάο και θα επικεντρώσει και πάλι την προσοχή της διεθνούς κοινής γνώµης στην υπόθεσή του. «Ολο αυτό τον καιρόδεν έχουµε νέα του», είπε η σύζυγός του, η Γκενγκ Χε, από το Σαν Φρανσίσκο όπουέχει καταφύγει µε τα παιδιά τους. «Η δηµοσίευση της συνέντευξής του µπορεί να βοηθήσει».


Το κινεζικό υπουργείο ∆ηµόσιας Ασφάλειας και οι αστυνοµικές υπηρεσίες των πόλεων στις οποίες ο Γκάο είπεότι είχε κρατηθεί (Πεκίνο, Σαανσί, Σιντζιάνγκ) αρνούνται να κάνουν οποιοδήποτε σχόλιογια τις καταγγελίες ή γιατην εξαφάνιση του 45χρονουδικηγόρου. Στα νιάτα του, ο Γκάο ήταν µέλος του Κοµµουνιστικού Κόµµατος, αργότερα όµως ήρθε σε σύγκρουση µε την εξουσία και επανειληµµένως έχει χαρακτηρίσει βάρβαρους τους κινέζους ηγέτες, ενώ τους έχει επίσης παροµοιάσει µενονούς της Μαφίας. Υπερασπιζότανµέλη της απαγορευµένης οργάνωσης Φαλούν Γκονγκ καιχριστιανικές εκκλησιαστικές οργανώσεις που λειτουργούν παράνοµα και το 2008 ήταν υποψήφιος για το Νοµπέλ Ειρήνης.



ΤΑ ΝΕΑ
http://www.ierosagon.org/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου