'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Εμπορία οργάνων με Αφγανούς;;

Την άκρη του νήματος, δηλαδή αν πρόκειται για απλή αερομεταφορά λαθρομεταναστών με πολλά...κομφόρ και υψηλό κόστος ή υποκρύπτεται εμπορία ανθρωπίνων οργάνων, αναζητούν οι Ελληνικές και Ευρωπαϊκές αστυνομικές αρχές και η Ιντερπόλ, μετά την σύλληψη στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων των πέντε Αφγανών λαθρομεταναστών, μιας Ιταλίδας Μαροκινής καταγωγής, των δυο Ιταλών πιλότων του μικρού τζετ και ενός Έλληνα.
 
Όλα δείχνουν και με βάση από όσα προέκυψαν από την προανάκριση, ότι πρόκειται για ένα καλά οργανωμένο κύκλωμα με σύνδεση των δυο υποθέσεων, δηλαδή με τα δύο «αεροταξί» της Καβάλας την περασμένη Παρασκευή και το προχθεσινό στα Γιάννινα που επιχειρήθηκε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο να ταξιδέψουν προς την Ευρώπη λαθρομετανάστες, ως Δανοί πολίτες.

  Το πώς πληρώνουν το μεγάλο κόστος αυτοί οι άνθρωποι αποτελεί το μεγάλο ερωτηματικό, αν δίνουν κάτι ... πολύτιμο, τα όργανα του παιδιού που ταξίδευε μαζί τους. Όλα αυτά είναι υποθέσεις και μακάρι να μην ισχύουν, όμως η έρευνα θα δείξει. Οι δυο πιλότοι του αεροσκάφους και οι άλλοι συλληφθέντες οδηγήθηκαν από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ιωαννίνων στον Εισαγγελέα, ενώ την υπόθεση ερευνά και η Ιντερπόλ.

Η μυστικότητα κίνησε υποψίες
Το μικρό τζετ των οκτώ θέσεων έφτασε στα Γιάννινα λίγο πριν τις 19.30 το απόγευμα της Δευτέρας από το Μιλάνο, με σκοπό να παραλάβει τους Αφγανούς και να τους μεταφέρει στην Ρώμη. Όπως προέκυψε από την προανάκριση ανήκει σε εταιρεία, που εδρεύει στο Μιλάνο και αναλαμβάνει αεροπορικές μεταφορές και είχε μισθωθεί, ως πτήση τσάρτερ, από ταξιδιωτικό γραφείο στο Παρίσι. Το γεγονός όμως ότι το σχέδιο πτήσης του έφτασε στο αεροδρόμιο των Ιωαννίνων, μόλις τρεις ώρες πριν την έλευση του ίδιου του αεροσκάφους κίνησε τις υποψίες των υπαλλήλων. 

Όπως είπε άλλωστε χθες, ο αερολιμενάρχης Βασίλης Μιτσιμάρης, το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων έχει μια ιδιαιτερότητα. Για να προσγειωθεί ένα αεροπλάνο, εκτός απ' αυτά που εκτελούν τα καθημερινά δρομολόγια από και προς την Αθήνα, πρέπει, εκτός από το σχέδιο πτήσης του, να έχει ειδοποιήσει τις υπηρεσίες του αεροδρομίου για την ώρα άφιξής του, δώδεκα ώρες νωρίτερα. Το πλήρωμα του αεροσκάφους, είχε μεν καταθέσει σχέδιο πτήσης στις Βρυξέλες, όπως είχε το δικαίωμα να κάνει, αλλά ουδέποτε ειδοποίησε το αεροδρόμιο.

  Έτσι, σύμφωνα με τον κ. Μητσιμάρη, και σε συνδυασμό με το ότι πριν από μερικές μέρες δυο παρόμοια περιστατικά έγιναν στην Καβάλα, ειδοποιήθηκε η αστυνομία για να προχωρήσει στους απαραίτητους ελέγχους. Το ότι οι επίδοξοι επιβάτες του αεροσκάφους ήταν ασιατικής καταγωγής ήταν μια ακόμη ένδειξη πως κάτι δεν πήγαινε καλά με την υπόθεση αυτή.

Ίδια περίπτωση με τα αεροταξί της Καβάλας
Έτσι, μόλις λίγη ώρα πριν την επιβίβαση των Αφγανών, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, συνέλαβαν μία 19χρονη αλλοδαπή, μαροκινής καταγωγής και ιταλικής υπηκοότητας, υπάλληλο ταξιδιωτικού γραφείου με έδρα το Παρίσι, η οποία ενεργούσε ως ενδιάμεσος διακινητής για μεταφορά των παράνομων μεταναστών στο εξωτερικό. Επιπλέον, συνελήφθησαν στο χώρο αναχωρήσεων του αεροδρομίου πέντε αλλοδαποί, υπήκοοι Αφγανιστάν (δύο ζευγάρια κι ένα μικρό παιδί), οι οποίοι με πλαστές ταυτότητες Δανικών Αρχών, σε συνεργασία με την προαναφερόμενη υπάλληλο του τουριστικού γραφείου, είχαν προγραμματίσει να ταξιδέψουν από τη χώρα μας με ιδιωτικό αεροσκάφος και τελικό προορισμό την Ρώμη, αλλά και οι δύο πιλότοι του αεροσκάφους καθώς και ένας 31χρονος έλληνας, υπάλληλος ταξιδιωτικού γραφείου, με έδρα τη Λευκάδα, ο οποίος θα κατέβαλλε τα απαιτούμενα τέλη για την πτήση. 

Από την προανάκριση προέκυψε ότι η Ιταλίδα είχε φτάσει αεροπορικώς στις 4 Ιανουαρίου από το Μιλάνο στην Αθήνα, μαζί με 19χρονη Μαροκινή, συνεργάτιδά της, υπάλληλο επίσης του ίδιου ταξιδιωτικού γραφείου, η οποία συνελήφθη στις 7 του μήνα στο αεροδρόμιο της Καβάλας, για παρόμοια περίπτωση απόπειρας διακίνησης μεταναστών, γεγονός που δείχνει ότι το «κόλπο» ήταν στημένο εξ' αρχής και περιελάμβανε τα δύο περιφερειακά αεροδρόμια της Ελλάδας ως την ευκολότερη έξοδο για την Ιταλία. 

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι πέντε Αφγανοί βρισκόταν στα Γιάννινα εδώ και δύο μέρες, διέμεναν σε ξενοδοχείο της πόλης, ενώ για να μην κινήσουν τις υποψίες, ντύθηκαν και εμφανιστήκαν με ευρωπαϊκά ρούχα, ώστε να δικαιολογήσουν τα Δανέζικα διαβατήρια. Σύμφωνα με την αστυνομία, η Ιταλίδα υπήκοος τους παρέλαβε από την Αθήνα και με υπεραστικό λεωφορείο του ΚΤΕΛ έφτασαν στα Γιάννινα, προκειμένου όλοι μαζί να αναχωρήσουν με ιδιωτικό αεροσκάφος για τη Ρώμη της Ιταλίας.

Πιθανό σενάριο και η εμπορία οργάνων
Οι αστυνομικές αρχές πάντως δεν εφησυχάζουν με τη σύλληψη των μεταφορέων και των λαθρομεταναστών, καθώς υπάρχουν ακόμα πολλά ερωτηματικά που χρήζουν απαντήσεων. Το κυριότερο είναι αν οι υποθέσεις σε Γιάννινα και Καβαλά ήταν απλή μεταφορά λαθρομεταναστών, ή μήπως πίσω από τις ιπτάμενες μεταφορές κρύβεται κάτι άλλο, όπως η εμπορία οργάνων. 

Αυτό γιατί, σύμφωνα με πληροφορίες, ένα τέτοιο αεροταξί για την πτήση Μιλάνο - Γιάννινα - Ρώμη, κοστίζει τουλάχιστον 44.000 ευρώ, την ώρα που από τα έγγραφα επιβεβαίωσης της πτήσης το ύψος της αποζημίωσης για την πτήση, το οποίο κατέβαλε ο Λευκαδίτης ταξιδιωτικός πράκτορας, ανέρχεται στο ποσό των 11.600 ευρώ, που είναι πολύ μικρότερο από αυτό που απαιτείται. Έτσι οι ενδείξεις οδηγούν και στην δράση κυκλώματος με σκοπό την εμπορία οργάνων.



Εφημερίδα: Νεοι Αγώνες
http://crimesonair.blogspot.com/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου