'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

H αναδιοργάνωση της ΕΛ.ΑΣ στο Wikileaks!!!

Σύμφωνα με το νέο έγγραφο που δημοσίευσε το Wikileaks, ο επικεφαλής της ΕΛ.ΑΣ., Λευτέρης Οικονόμου, ανέφερε στον πρέσβη των ΗΠΑ ότι η ελληνική αστυνομία θα αναδιοργανωθεί με βάση το πρότυπο του FBI, ενώ τόνισε ότι μέχρι εκείνη τη στιγμή κι όσον αφορά την παράνομη μετανάστευση, το κέντρο βάρους είχε δοθεί στο να εμποδίσουν τους μετανάστες αλλά και τα εγκληματικά δίκτυα να μεταβούν δυτικά, προς την Ευρώπη...
 
Η συνάντηση κράτησε 75 λεπτά και έγινε στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Κεντρικό ζήτημα ήταν η αναδιοργάνωση των υπηρεσιών ασφαλείας με ζητούμενο τη συνεργασία μεταξύ τους, όπως αυτή επετεύχθη κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

 
Εξέφρασε τη λύπη του για το περιστατικό με την επίθεση στη συναγωγή των Χανίων, απαντώντας σε ερώτηση του πρέσβη, τονίζοντας ότι δεν θα γίνουν ανεκτά κρούσματα αντισημιτισμού και επιθέσεις από ακροδεξιές οργανώσεις.


Επίσης, τόνισε ότι η εξάρθρωση της τρομοκρατίας είναι πρώτη προτεραιότητα κι προέβλεψε ότι όλες οι οργανώσεις θα έχουν συλληφθεί στο άμεσο μέλλον.

Παράλληλα, έκανε λόγο για απευθείας σχέση του οργανωμένου εγκλήματος με τις τρομοκρατικές ομάδες. Για το αίτημα δημιουργίας ενός κλιμάκιου συνεργασίας ανάμεσα στις διωκτικές αρχές των ΗΠΑ και τις ελληνικές, ο κ. Οικονόμου ανέφερε ότι είναι θετικός κι ότι θα το συζητήσει με τον αρχηγό της ΕΥΠ.
 
Στην προσπάθεια αντιμετώπισης της παράνομης μετανάστευσης, ο κ. Οικονόμου έκανε λόγο για συνεργασία με τις δυνάμεις του στρατού, ούτως ώστε να επιτευχθεί η μεγαλύτερη δυνατή φύλαξη των συνόρων. Επίσης, ανέφερε την ανάγκη για συνεργασία με την Ε.Ε. για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα. 


Ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. ανέφερε ότι μέχρι τη στιγμή της συζήτησης, είχαν “σφραγιστεί” τα λιμάνια της Πάτρας, της Ηγουμενίτσας, της Κορίνθου, του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης και σε συνεργασία με την Ιταλία, ούτως ώστε να δοθεί “ένα ισχυρό μήνυμα” στα εγκληματικά δίκτυα και στους μετανάστες ότι “δεν θα μπορέσουν να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα”, για μετάβαση στη Δύση.


Απο: Fimotro
http://crimesonair.blogspot.com/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου