'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Τούρκος δουλέμπορος σε δημοσιογράφο της Spiegel: "Με την συνεργασία του Στρατού μας περνάμε τους λαθρομετανάστες στην Ελλάδα"!!!!!

Οι αξιωματικοί είναι ιδιαίτερα απαιτητικοί και πολύ ακριβοί.  

Συνεργαζόμαστε με τους υπαξιωματικούς και το κατώτερο προσωπικό. 

Εκείνοι μας ενημερώνουν ποιος και που κάνει βάρδια και που είναι οι έφοδοι.’

Η ‘τρύπα’ του Έβρου που οδηγεί στο φρούριο Ευρώπη 

Τρισέλιδο ρεπορτάζ του Spiegel για την περίφημη “τρύπα” στα ελληνοτουρκικά σύνορα, τη γνωστή σαν ‘εθνική οδό για την Ευρώπη’ με αναφορά και σε Τούρκους δουλεμπόρους. Και όπως πάντα συνεχίζει να απασχολεί η ευρωκρίση


«Η ‘τρύπα’ που οδηγεί στο φρούριο Ευρώπη», είναι ο τίτλος ρεπορτάζ του περιοδικού Der Spiegel από τα ελληνοτουρκικά σύνορα. Οι Γερμανοί ρεπόρτερ επισκέφθηκαν το κέντρο υποδοχής λαθρομεταναστών στο Φυλάκιο, κοντά στη Νέα Βύσσα και στην τουρκική πλευρά, στην Ανδριανούπολη.


http://www.newscode.gr/images/sized/articles/evros-458x315.jpg
«Το κέντρο υποδοχής λαθρομεταναστών Φυλάκιο διαθέτει 1.500 τ.μ. κατοικήσιμου χώρου, ένα κοιτώνα για πέντε γυναίκες, ένα για ανήλικους και πέντε για άνδρες. Σε κάθε κοιτώνα υπάρχουν οκτώ ντους και οκτώ τουαλέτες. Τρεις φορές την ημέρα υπάρχει συσσίτιο.
Όταν όμως το Φυλάκιο γεμίζει με 800 πρόσφυγες και ορισμένες μέρες με ακόμη περισσότερους, τότε η κατάσταση είναι αφόρητη, διότι δεν υπάρχουν αρκετά κρεβάτια, πολλοί κοιμούνται στο πάτωμα, οι τουαλέτες υπερχειλίζουν και τα νερά φθάνουν μέχρι τους διαδρόμους.
Το Φυλάκιο έγινε γνωστό από τότε που η ελληνική κυβέρνηση δήλωσε ότι προτίθεται να κατασκευάσει φράχτη στην περιοχή για την ανάσχεση των λαθρομεταναστών. Πρόκειται για μία περιοχή γύρω στα 12 χλμ. που είναι γνωστή σαν ‘η λεωφόρος για την Ευρώπη’, γιατί μόνον εδώ που ο Έβρος αλλάζει πορεία, μπορεί κανείς να τον διασχίσει εύκολα και έτσι να βρεθεί στην άλλη μεριά των συνόρων. Αυτή η τρύπα πρέπει να κλείσει. Μόνον σε αυτό το σημείο κατεγράφησαν πέρσι 27.000 λαθρομετανάστες. Πόσοι πέρασαν πραγματικά χωρίς να γίνουν αντιληπτοί, ουδείς γνωρίζει.»
Μέχρι και 10.000 ευρώ πληρώνουν οι πρόσφυγες στους δουλέμπορους

Λαθρομετανάστες στη Λέσβο


Το ρεπορτάζ αναφέρεται διεξοδικά στις προσπάθειες των ελληνικών αρχών και της FRONTEX να ελέγξουν τα σύνορα και στην κατάσταση των προσφύγων καθώς επίσης και στους δουλεμπόρους που βοηθούν τους λαθρομετανάστες να περάσουν τα σύνορα.  

Οι Γερμανοί δημοσιογράφοι συνάντησαν στην Ανδριανούπολη έναν Τούρκο δουλέμπορο, ο οποίος εξηγεί αναλυτικά πως περνάει τους λαθρομετανάστες από τα ελληνικά σύνορα.

Εξηγεί ότι για να περάσει τους λαθρομετανάστες συνεργάζεται με τα τουρκικά συνοριακά φυλάκια: «Ολόκληρο το πακέτο κοστίζει για τους πελάτες μου μέχρι και 10.000 ευρώ, εξαρτάται πόσο μακριά είναι η χώρα προέλευσης του πρόσφυγα.’ ’Ο καιρός δεν παίζει κανένα ρόλο στη διάβαση των συνόρων’, διηγείται ο δουλέμπορος, ‘αλλά οι υπηρεσίες στο συνοριακό τουρκικό στρατόπεδο.
 
Οι αξιωματικοί είναι ιδιαίτερα απαιτητικοί και πολύ ακριβοί. Συνεργαζόμαστε με τους υπαξιωματικούς και το κατώτερο προσωπικό. Εκείνοι μας ενημερώνουν ποιος και που κάνει βάρδια και που είναι οι έφοδοι.’
 
Φαίνεται ότι η συνεργασία με το στρατό είναι καλή. Οι απλοί Τούρκοι στρατιώτες αρκούνται και σε ένα καρτοκινητό. 200 ευρώ εισπράττει ο δουλέμπορος από κάθε λαθρομετανάστη για απλή μεταφορά με βάρκα μέσω του Έβρου και 600 ευρώ για την μεταφορά μέχρι και την εθνική οδό εντός της ελληνικής επικράτειας.


Στην καλύτερη περίπτωση ο δουλέμπορος περνάει 650 λαθρομετανάστες στην Ελλάδα.


‘Ο φράχτης δεν μπορεί να κλείσει αυτή τη μεγάλη τρύπα’, υποστηρίζει ο επικεφαλής της FRONTEX Γκενάρο ντι Μπέλλο, αλλά παρ’ όλα αυτά θα μπορούσε ‘να αποτρέψει για λίγο τους λαθρομετανάστες και θα μας έδινε χρόνο να αντιδράσουμε’, υπογραμμίζει ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Δύναμης Ταχείας Επέμβασης.»
 


Το άρθρο το είδαμε στο  http://www.realpolitics.gr
http://eglimatikotita.blogspot.com/2011/01/spiegel.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου