'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Διαρρήκτες χτύπησαν ναούς κοιμητήρια και σπίτια στην Κοζάνη

Στο  έλεος των κακοποιών βρίσκονται  οι οικισμοί του πρώην δήμου Βερμίου στην Κοζάνη, όπου οι συμμορίες εκμεταλλεύονται την παντελή απουσία αστυνομικών για να αλωνίζουν. 

Οι διαρρήκτες «επισκέφθηκαν» δύο ναούς, τα νεκροταφεία και πολλά σπίτια σε πέντε κοινότητες, προκαλώντας αναστάτωση στους κατοίκους.

Για  δεύτερη φορά μέσα σε λίγους  μήνες, έγινε στόχος ιερόσυλων η εκκλησία των Αρχαγγέλων στους Πύργους Εορδαίας… Δεν είναι γνωστός ο τρόπος με τον οποίο τρύπωσαν στο εσωτερικό του ναού οι δράστες , αφού δεν βρέθηκαν ίχνη παραβίασης. Ωστόσο, ένα Ευαγγέλιο με ασημένιο κάλυμμα, τρία ασημένια δισκοπότηρα, ένας επίχρυσος σταυρός και 400 ευρώ από το παγκάρι έκαναν… «φτερά»!

Οι ιερόσυλοι  χτύπησαν και άλλη μια εκκλησία  καθώς και τα κοιμητήρια που βρίσκεται στην κάτω πλευρά του οικισμού, από τα οποία έκλεψαν όσα χάλκινα ανθοδοχεία, σταυρούς και θυμιατήρια βρήκαν! 


Απανωτά κρούσματα διαρρήξεων έγιναν μέσα σε δύο 24ωρα σε δεκάδες σπίτια στους Πύργους, το Μεσόβουνο και τα Κομνηνά, καθώς και στους οικισμούς Γαλάτεια και Ολυμπιάδα του πρώην δημοτικού διαμερίσματος Πτολεμαΐδας, από τα οποία οι δράστες έκλεψαν κυρίως χρήματα και χρυσαφικά. 


http://www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου