'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Καβάλα: Ελεύθεροι αφέθηκαν οι οδηγοί ταξί που μετέφεραν λαθρομετανάστες

http://www.newsit.gr/files/Image/00-ARTEMIS/12-01/resized/ta3i_533_355.jpgΕλεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν, μετά τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα.

Οι τέσσερις οδηγοί ταξί συνελήφθησαν το απόγευμα του Σαββάτου, στον κρατικό αερολιμένα “Μέγας Αλέξανδρος” της Καβάλας, μαζί με συνολικά δεκαέξι Αφγανούς λαθρομετανάστες που τους μετέφεραν από την Αθήνα στην Καβάλα.


Σύμφωνα με την απόφαση, οι τέσσερις κατηγορούμενοι, όλοι κάτοικοι Αττικής, θα πρέπει να εμφανίζονται μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους μέχρι την ημέρα που θα οριστεί τακτική δικάσιμος.

Η ανάκριση των τεσσάρων κατηγορουμένων ξεκίνησε στις 11.30 το πρωί και ολοκληρώθηκε αργά το μεσημέρι. Με την απόφαση που έγινε γνωστή νωρίς το απόγευμα, τόσο ο ανακριτής Καβάλας κ. Παπαζαχαρής όσο και η εισαγγελέας Πρωτοδικών κ. Ζωγράφου έκριναν ότι δεν πιθανολογείται συμμετοχή των κατηγορουμένων στον εγκληματικό σχεδιασμό του αδικήματος για το οποίο κατηγορούνταν. Και καθέναν από τους τέσσερις κατηγορούμενος η εισαγγελέας είχε απαγγείλει τις κατηγορίες της παράνομης προώθησης λαθρομεταναστών κατά συρροή και συναυτουργία.


Νωρίτερα, απολογήθηκε η δεκαεννιάχρονη γυναίκα, υπήκοος Μαρόκου που κατείχε ιταλική άδεια διαμονής η οποία ενεργούσε ως ενδιάμεσος διακινητής και εργαζόταν σε τουριστικό γραφείο του Μιλάνου. Η δεκαεννιάχρονη, που επίσης συνελήφθη το απόγευμα του Σαββάτου στον αερολιμένα “Μέγας Αλέξανδρος”, κρίθηκε προφυλακιστέα μετά την απολογία της.


Να σημειωθεί ότι το απόγευμα του Σαββάτου οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα “Μέγας Αλέξανδρος”, κατά τη διάρκεια ελέγχου προσώπων στο χώρο αναχωρήσεων του αεροδρομίου, εντόπισαν δεκαπέντε Αφγανούς, μεταξύ των οποίων και οικογένειες, να κατέχουν και να επιδεικνύουν πλαστές ταυτότητες δανικών αρχών, με σκοπό να παραπλανήσουν τους αστυνομικούς. Μαζί τους ήταν και η δεκαεννιάχρονη υπήκοος Μαρόκου, η οποία προηγουμένως είχε εφοδιάσει καθένα από τους Αφγανούς με επαγγελματική κάρτα ταξιδίου, προκειμένου να εμφανίζονται ως γκρουπ. 


Στο χώρο του αερολιμένα είχαν προσγειωθεί και ανέμεναν δύο ιδιωτικά αεροταξί ελληνικών συμφερόντων, που ναυλώθηκαν, ως πτήσεις τσάρτερ, από το ιταλικό τουριστικό γραφείο, με σκοπό τη μεταφορά των Αφγανών από την Καβάλα στη Γένοβα.

Όπως προέκυψε από την περαιτέρω αστυνομική έρευνα, οι Αφγανοί είχαν μεταφερθεί, λίγο πριν από τον έλεγχο, από την Αθήνα στην Καβάλα με τέσσερα αυτοκίνητα-ταξί, έναντι του ποσού των 700 € για κάθε ταξί. Οι τέσσερις αυτοκινητιστές εντοπίσθηκαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας στον εθνικό οδικό άξονα ΠΑΘΕ, στο ύψος της Λάρισας και του Βόλου, όπου και συνελήφθησαν.




newsit.gr
http://eglimatikotita.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου