'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Γονίδια σχετίζονται με την εμφάνιση πρώιμης εφηβείας..!!!

Μια πολυπληθής διεθνής ομάδα επιστημόνων ανακάλυψε τουλάχιστον 30 γονίδια, τα οποία φαίνεται να παίζουν ρόλο στην ηλικία εμφάνισης της πρώιμης εφηβείας και σεξουαλικής ωρίμανσης στα κορίτσια.

Οι 175 ερευνητές από 104 ερευνητικά ινστιτούτα στην Ευρώπη, τις ΗΠΑ και την Αυστραλία ανέλυσαν

το γενετικό κώδικα άνω των 100.000 νεαρών γυναικών και εντόπισαν 30 γονίδια (και πιθανώς άλλα δέκα), μερικά από τα οποία είχαν ήδη βρεθεί ότι σχετίζονται με την μεταβολισμό του λίπους και τη ρύθμιση του βάρους.

Η νέα έρευνα (μετα-ανάλυση) από την ερευνητική κοινοπραξία Reprogen, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό γενετικής 'Nature Genetics', σύμφωνα με το BBC, υποστηρίζει την προϋπάρχουσα αντίληψη ότι υπάρχει σχέση ανάμεσα στην χρονολογία εκδήλωσης της εφηβείας και της εμμηνόρροιας και στο βάρος του καροτσιού.

Παρόλα αυτά, δεν είναι ακόμα σαφές αν το να είναι ένα κορίτσι υπέρβαρο ή παχύσαρκο στην παιδική ηλικία του, αποτελεί όντως αιτία για την πρώιμη έναρξη της εφηβείας ή υποκρύπτεται κάποιος άλλος μηχανισμός που είναι υπεύθυνος. Επιπλέον, η νέα μελέτη δεν δείχνει σε ποιο βαθμό η πρώιμη εφηβεία οφείλεται σε γενετικούς παράγοντες και σε ποιο βαθμό σε περιβαλλοντικούς (διατροφή, ανατροφή κ.α.).

Οι επιστήμονες δεν έχουν κατανοήσει γιατί τα κορίτσια σήμερα φτάνουν στην εμμηνόρροια μερικές φορές ακόμα και από την ηλικία των δέκα ετών, δηλαδή αρκετά χρόνια νωρίτερα από ό,τι έφταναν πριν από ένα αιώνα. Η πρώιμη εφηβεία έχει συσχετιστεί με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου, ιδίως του μαστού, στη μετέπειτα ζωή της γυναίκας, πιθανώς εξαιτίας μεγαλύτερης έκθεσής της στις θηλυκές ορμόνες (οιστρογόνα).

Σύμφωνα με τον ερευνητή, δρα Κεν Όνγκ της μονάδας επιδημιολογίας του βρετανικού Συμβουλίου Ιατρικής Έρευνας, 'τα κορίτσια που είναι υπέρβαρα, είναι πιθανότερο να μπουν στην εφηβεία νωρίτερα. Αν η αύξηση της παχυσαρκίας συνεχιστεί, στο μέλλον θα υπάρξουν ολοένα περισσότερα κορίτσια που θα μπαίνουν στην εφηβεία σε πιο νεαρή ηλικία'.

Η ερευνήτρια Άνα Μάρεϊ του πανεπιστημίου Έξετερ εκτίμησε ότι η ύπαρξη μεγαλύτερης ποσότητας λίπους σε ένα κορίτσι μπορεί να στέλνει σήμα στον εγκέφαλό του ότι έχει ο οργανισμός του έχει ήδη τη δυνατότητα να ξεκινήσει την αναπαραγωγική ζωή της γυναίκας.


http://stakarfia.blogspot.com/2010/11/blog-post_4923.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου