'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Η Ελλάδα έγινε εκατομμυριούχος στις μηνύσεις!!!

Εκατομμυριούχος… στις μηνύσεις αναδεικνύεται η Ελλάδα! 

Το γεγονός αυτό αποτελεί και το μεγάλο πρόβλημα, αφού καθιστά τη Δικαιοσύνη τον «μεγάλο ασθενή», όπως χαρακτηριστικά τόνισε, στην ετήσια Γενική Συνέλευση της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, ο πρόεδρος της Ένωσης, Παναναγιώτης Μπρακουμάτσος.

Συνολικά στο 1.000.000 αναμένεται να ανέλθουν εντός του 2010 οι μηνύσεις σε όλη τη χώρα, από τις οποίες οι 300.000 έχουν κατατεθεί μόνο στην Αθήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Γιώργος Καλαμίδας. Ενδεικτικό, μάλιστα, της ασφυκτικής κατάστασης που δημιουργεί ο τεράστιος όγκος των υποθέσεων είναι το ότι υπάρχουν αυτή τη στιγμή δικογραφίες που εκκρεμούν από το 1990!


Έτσι, μία υπόθεση που εισάγεται τώρα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, θα φτάσει να εκδικαστεί το 2015. Η τεράστια καθυστέρηση στην εκδίκαση των υποθέσεων, όμως, έχει και επιπτώσεις στην οικονομία της χώρας, μπλοκάροντας επενδύσεις και άλλες επιχειρηματικές πρωτοβουλίες. Όπως τόνισε ο κ. Μπρακουμάτσος, η βραδύτητα στην απονομή της δικαιοσύνης δημιουργεί προβλήματα ακόμη και στην οικονομική ανάπτυξη.


Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ι. Τέντες, απηύθυνε έκκληση σε όσους έχουν «και το μαχαίρι και το πεπόνι», δηλ. την κυβέρνηση και τη νομοθετική εξουσία, να μην αφήσουν στην τύχη της τη Δικαιοσύνη, γιατί θα καταρρεύσει. Επεσήμανε, πάντως, πως πρέπει να σταματήσουν οι επιθέσεις εις βάρος της Δικαιοσύνης, καθώς μπορεί να είναι ολέθριες, διότι έχουν και επιπτώσεις εκτός των συνόρων της χώρας. Αφορμή για την αναφορά του αυτή ήταν πρόσφατο δισέλιδο δημοσίευμα στο περιοδικό «Der Spiegel» με τον τίτλο «Eλλάδα- Η ασθένεια της ατιμωρησίας». Ο πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, Χαράλαμπος Αθανασίου, από την πλευρά του, έκανε λόγο για συντονισμένη προσπάθεια απαξίωσης της Δικαιοσύνης.


Μία απ’ τις προτάσεις που ακούστηκαν στη Γ.Σ. της Ένωσης Εισαγγελέων για την αντιμετώπιση της συσσώρευσης των υποθέσεων στα δικαστήρια είναι η παράταση του ωραρίου κατά δύο ώρες, κάτι ωστόσο που αναμένεται να συναντήσει αντιδράσεις, κυρίως από τους δικηγόρους. Την ίδια ώρα, οι εισαγγελικοί λειτουργοί σε ψήφισμά τους δήλωσαν αρνητικοί στο ενδεχόμενο περαιτέρω μείωσης των αποδοχών τους.


Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χάρης Καστανίδης, αναφέρθηκε στις πληροφορίες για σχεδιασμό κινητοποιήσεων μέσα στις φυλακές το προσεχές διάστημα και έκανε έκκληση στους εισαγγελείς που είναι υπεύθυνοι για τα σωφρονιστικά καταστήματα να είναι σε ετοιμότητα. Σύμφωνα με πληροφορίες από κύκλους του Υπουργείου Δικαιοσύνης, εδώ και καιρό επιχειρείται από συγκεκριμένους ανθρώπους να δημιουργηθεί πρόβλημα στις φυλακές.


Πρωταγωνιστές φέρονται να είναι κάποιοι που αυτοχαρακτηρίζονται πολιτικοί κρατούμενοι σε συνεργασία με ποινικούς, οι οποίοι αντιδρούν στην προσπάθεια του Υπουργείου Δικαιοσύνης για λήψη μέτρων φιλελευθεροποίησης.


zougla.gr
madata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου