'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Κυριακή, 28 Νοεμβρίου 2010

Σε τι διαφέρουν οι ανδρικές και γυναικείες φαντασιώσεις;;;!!!

Τι ερωτικά “παιχνίδια” παίζει το αντρικό μυαλό και τι το γυναικείο; Τελικά οι γυναίκες αποδεικνύονται πιο συναισθηματικές και στις φαντασιώσεις τους;  

Ποιος από τους δύο έχεις περισσότερες;


Η ψυχολόγος Ντόρα Μίνου μας βοηθάει να ρίξουμε μια κλεφτή ματιά σε κάτι τόσο προσωπικό, για να καταλάβουμε ίσως και τον διαφορετικό τρόπο “λειτουργίας” των δύο φύλων.

Οι διαφορές στις φαντασιώσεις των δύο φύλων

  • Το περιεχόμενο των γυναικείων φαντασιώσεων είναι περισσότερο ρομαντικό και με μια αίσθηση υποχρέωσης, υποταγής και δέσμευσης απέναντι στον άντρα.
  • Οι άντρες εμπνέονται περισσότερο εστιάζοντας σε μεγαλύτερο αριθμό σεξουαλικής δραστηριότητας.
  • Οι άντρες χρησιμοποιούν περισσότερο οπτικά ερεθίσματα ενώ οι γυναίκες συναισθηματικές εμπλοκές

Όπως έχει διαπιστωθεί από έρευνες:

Οι άντρες μοιάζει να φαντασιώνουν τον εαυτό τους ενεργητικό απέναντι στη γυναίκα και οι εικόνες τους επικεντρώνονται περισσότερο στο σώμα της. Αντίθετα οι γυναίκες είναι παθητικές στη σεξουαλική πράξη και επικεντρώνονται περισσότερο στο ενδιαφέρον που εισπράττουν από το σύντροφό τους.

Στις αντρικές φαντασιώσεις συχνά εμπεριέχονται περισσότερες από δύο παρτενέρ ταυτόχρονα ενώ στις γυναίκες είναι πιο σπάνια τέτοια σενάρια.
Και τα δύο φύλα φαντασιώνουν ότι επιβάλλονται στο σύντροφό τους υποχρεώνοντάς τον να ενδώσει στις προτιμήσεις του. Οι άντρες ωστόσο πιο συχνά έχουν τον επιβλητικό ρόλο και καθορίζουν το σεξουαλικό παιχνίδι, ενώ οι γυναίκες φαντασιώνουν πως υποτάσσονται στις προσταγές του.
Στους άντρες έχει διαπιστωθεί ότι υπάρχει μεγαλύτερη ποικιλία φαντασιώσεων.

Εξαρτάται από τη διάθεση

Η κ. Μίνου εξηγεί ότι “η ψυχολογία του ατόμου έχει κυρίαρχο ρόλο την ανάλογη στιγμή. Οι σεξουαλικές φαντασιώσεις ποικίλουν ανάλογα με τις εσωτερικές ανάγκες του ατόμου σε συγκεκριμένες χρονικές περιόδους, υποδηλώνοντας στιγμιαίες επιθυμίες ή παρορμήσεις του”.
Μέσα από το περιεχόμενό τους εκδηλώνει συναισθήματα και καταστάσεις που πιθανόν να μην του επιτρέπεται στην πραγματικότητα ή που αν συνέβαινε θα τον έφερνε σε δύσκολη θέση. Μέσα από τις φαντασιώσεις του, του δίνεται η δυνατότητα να αντιμετωπίσει, να μειώσει και να περιορίσει τις σεξουαλικές φοβίες και τα άγχη του.

Newsit
http://www.dailyfucks.gr/?p=3235

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου