'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Ασθενείς πειραματόζωα...

Εκατοντάδες συμβάσεις γιατρών, νοσοκομείων και πανεπιστημίων με φαρμακευτικές εταιρείες εξετάζει το ΣΔΟΕ, στα πλαίσια μεγάλης έρευνας για τις κλινικές δοκιμές. Απροστάτευτοι οι ασθενείς λάμβαναν επικίνδυνα φάρμακα, χωρίς έλεγχο.

Στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ μπαίνουν εκατοντάδες συμβάσεις συγκεκριμένων νοσοκομείων και πανεπιστημίων, σχετικά με τις κλινικές δοκιμές στην Ελλάδα, που έχουν εξελιχθεί σε επικερδή επιχείρηση για επιτήδειους, με κίνδυνο για την υγεία των πολιτών.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της "Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας", γιατροί δεν δίσταζαν να δώσουν φάρμακα σε ασθενείς, μετά από συνεννόηση με φαρμακευτικές εταιρείες, μετατρέποντάς τους ουσιαστικά σε πειραματόζωα!

Γιατρός ομολόγησε στους ανακριτικούς υπαλλήλους του ΣΔΟΕ, ότι έδωσε φάρμακο σε ασθενή με οστεοπόρωση και η γυναίκα παραλίγο να χάσει τη ζωή της!

Αυτό σημαίνει ότι ασθενείς λάμβαναν φάρμακα, χωρίς καμία ενημέρωση για τις παρενέργειες και χωρίς να τα έχει εγκρίνει ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων. Τα είχαν όμως εγκρίνει οι φαρμακευτικές, με το αζημίωτο φυσικά.

Έρευνες μηνών για τα παράνομα εργαστήρια
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, το ΣΔΟΕ ξεσκονίζει 700 συμβάσεις γιατρών και πέντε μεγάλων φαρμακευτικών εταιρειών, σχετικά με τις κλινικές δοκιμές, ενώ την ερχόμενη εβδομάδα ειδικό κλιμάκιο θα επισκεφθεί και τον ΕΟΦ, από τον οποίον έχουν ήδη ζητηθεί τα πειραματικά πρωτόκολλα που έχει εγκρίνει ο οργανισμός την τελευταία πενταετία.

Τις επόμενες εβδομάδες θα ανοίξουν και λογαριασμοί πανεπιστημίων, που έπαιρναν χρήματα από φαρμακευτικές εταιρείες για τη διεξαγωγή πειραμάτων, αλλά θα ληφθούν και καταθέσεις ανθρώπων οι οποίοι έχασαν δικούς τους ανθρώπους, από τις δοκιμές.

Η μεγάλη έρευνα που έχει ξεκινήσει το ΣΔΟΕ, αναμένεται να διαρκέσει αρκετούς μήνες, καθώς θα ελεγχθούν  μισθωμένα διαμερίσματα όπου διαμένουν γιατροί και τα οποία παρουσιάζονται ως ιατρικά εργαστήρια με σκοπό την διεξαγωγή μετρήσεων για κλινικές δοκιμές, μεγάλο ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο της Αθήνας που έχει δημιουργηθεί και λειτουργεί από γιατρούς δημόσιου νοσοκομείου αλλά και ιδιωτικά αιματολογικά εργαστήρια που λειτουργούν μέσα σε πανεπιστήμια.

http://news247.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου