'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Σε εταιρία χωρίς άδεια με "απ΄ευθείας ανάθεση" η συντήρηση των Πυροσβεστικών Super Pouma!!!

Στις 19 του μηνός είχαμε γράψει: Για ποιόν Υπουργό θα σκάσει "βόμβα" τις επόμενες μέρες;

Στις 21 του μηνός η εφημερίδα VETO, "ανεβάζει" ένα άρθρο με τίτλο: "Πέταξαν 3,4 εκατ. ευρώ σε εταιρία συντήρησης ελικοπτέρων χωρίς άδεια", παρουσιάζοντας έγγραφα-ντοκουμέντα που αποδείκνυαν ότι η ηγεσία του...Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αλλά και του Πυροσβεστικού Σώματος, θεώρησαν "σκόπιμο" να αναθέσουν (με την υπ΄αριθμόν 1241/2010 σύμβαση) την τεχνική συντήρηση των ελικοπτέρων πυρόσβεσης στην εταιρία ICSS, παρά το γεγονός ότι εκείνη δεν διέθετε αναθεωρημένη βιβλιογραφία για τα Super Pouma, αλλά και άδεια για την παροχή υπηρεσιών συντήρησης στο "Eλευθέριος Βενιζέλος". Αποτέλεσμα αυτού του άθρου είναι η παρέμβαση των εισαγγελικών αρχών.
 
Σήμερα η VETO επανέρχεται με δημοσίευμά της και τίτλο: Παράνομες οι συμβάσεις συντήρησης των Super Pouma.
 
....Με εντολή της προϊσταμένης της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ελένης Ράικου "άνοιξε" νέα δικογραφία, η οποία αναμένεται να συνεχισθεί με εκείνη που διερευνούν οι εισαγγελείς του οικονομικού εγκλήματοςκαι αφορά υπερτιμολογήσεις των ενοικιασμένων πτητικών μέσων δασοπυρόσβεσης.
 
Το Ζ΄κλιμάκιο ελεγκτικού μηχανισμού έκρινε παράνομη τόσο την αρχική σύμβαση (που είχε υπογραφεί όταν πολιτικός προϊστάμενος του Υπουργείου ήταν ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης), όσο και την τετράμηνη επέκτασή της που αποφασίστηκε στις 15 Οκτωβρίου, επί ημερών Χρήστου Παπουτσή!
 
Το ελεγκτικό Συνέδριο αποφαίνεται ότι όλα έγιναν παράνομα, καθότι "δεν πληρούνταν οι προϋποθέσεις προσφυγής στην εν λόγω διαδικασία που προβλέπει η Κοινοτική Οδηγία 2004/18/ΕΚ...."

Σύμφωνα με τα μέλη του Συνεδρίου, ο ισχυρισμός της Πυροσβεστικής ότι αναγκάστηκε να αναθέσει απ΄ευθείας το έργο της τεχνικής υποστήριξης των ελικοπτέρων στην εταιρία χωρίς άδεια, εξαιτίας του γεγονότος ότι η Ολυμπιακή Αεροπλοϊα Α.Ε. (η οποία είχε την τεχνική υποστήριξη των ελικοπτέρων από το 2005) τέθηκε ξαφνικά υπό καθεστώς "εκκαθάρισης", είναι κάτι παραπάνω από έωλος.

Με λίγα λόγια είχαν βάλει "μηχανικούς αυτοκινήτων" να κάνουν συντήρηση και service στα Super Pouma. Στα Super Pouma που πετούσαν Έλληνες πιλότοι στην κατάσβεση πυρκαγιών... 
 
Ιδού λοιπόν η "βόμβα" που σας είχαμε γράψει πως θα σκάσει, δύο μέρες νωρίτερα από το ρεπορτάζ και το άρθρο της VETO.
Θα επανέλθουμε...
 
(από epirus-ellas
http://antidimos.blogspot.com/2010/11/super-pouma.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου