'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Σε επιφυλακή οι εισαγγελείς-Φόβοι για εξέγερση στις φυλακές ...

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης κατά τη σημερινή Γενική Συνέλευση των μελών της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος ζήτησε από τις επόμενες ώρες να υπάρχει αυξημένη πανελλαδική ετοιμότητα των εισαγγελέων υπευθύνων για τις φυλακές, χωρίς ωστόσο να αναφέρει τους λόγους.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αύριο αναμένεται να αρχίσουν σε όλες τις φυλακές της χώρας κινητοποιήσεις των κρατουμένων, δηλαδή να ξεκινήσει αποχή από το συσσίτιο η οποία εν συνεχεία θα μετατραπεί σε απεργία πείνας. Αυτές οι δημοσιογραφικές πληροφορίες επιβεβαιώνονται από την Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων.


Κατά τις ίδιες πληροφορίες έχει δημιουργηθεί οργανωμένο τηλεφωνικό δίκτυο επικοινωνίας μεταξύ των κρατουμένων, ενώ παράλληλα έχουν δημιουργηθεί ομάδες που συντονίζουν τις κινητοποιήσεις σε όλα τα καταστήματα κράτησης.


Στα αιτήματα των κρατουμένων περιλαμβάνεται το πρόβλημα του υπερπληθυσμού των φυλακών, οι συνθήκες κράτησης, η περίθαλψη, το καθεστώς χορήγησης των πενθήμερων αδειών, η μείωση των ποινών και η εφαρμογή του εναλλακτικού θεσμού έκτισης των ποινών.


Οι κρατούμενοι αναφέρουν ότι οι φυλακές έχουν δυναμικότητα 9.700 θέσεις ενώ ο συνολικός αριθμός των κρατουμένων είναι 12.600 (7.300 αλλοδαποί, 5.100 Έλληνες και 180 αλλοδαποί κρατούμενοι προς απέλαση).


Ακόμα, σύμφωνα πάντα με τις παραπάνω πληροφορίες, οι κρατούμενοι χαρακτηρίζουν ημίμετρα τις διατάξεις του πρόσφατου νόμου 3811/2009, καθώς από το νομοθέτημα αυτό θετική θεωρούν μόνο τη ρύθμιση για την κατάργηση της έκτισης των 4/5 της ποινής έτσι ώστε καταδικασμένος για αδικήματα του νόμου περί ναρκωτικών, να μπορεί να τύχει των ευεργετικών μέτρων.


Η ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης βρίσκεται σε επιφυλακή, ενώ για το θέμα έχει ενημερωθεί και η ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.


http://www.lamiareport.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου