'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Η Τζούλια Αλεξανδράτου ως έκθεμα στο μουσείο Μπενάκη!!!

Βρήκε πάλι τρόπο η Τζούλια για να απασχολήσει την κοινή γνώμη… 

Θα συμμετέχει ως έκθεμα του ζωγράφου Π. Κουλουρά στο Μουσείο Μπενάκη. 

Γυμνή, ζωγραφισμένη με λάδι πάνω σε μάρμαρο και μπροστά στον επιτύμβιο  θριγκό από τον τάφο μιας κοπέλας με το όνομα «Παρθένα» αποτελεί ένα από τα δέκα έργα του νεαρού ζωγράφου που είναι εμπνευσμένα από την καθημερινότητα.

Τα έργα του παρεμβαίνουν στη μόνιμη συλλογή του Μουσείου Μπενάκη, στο πλαίσιο της έκθεσης «Ο χρόνος, οι άνθρωποι, οι ιστορίες τους», που ξεκίνησε στις 11 Νοεμβρίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Ιανουαρίου.

Σε ότι αφορά την τοποθέτηση του έργου με την Τζούλια μπροστά στον επιτύμβιο θριγκό από τον τάφο μιας κοπέλας που έζησε τον 3ο αιώνα π.Χ. όπως επεσήμανε ο Π. Κουλουράς, ήταν επιλογή του επιμελητή της ‘έκθεσης Μάνου Στεφανίδη.

«Μιλήσαμε και μου είπε ότι ήθελε να θίξει την αντίθεση της θνητότητας και της ζωής, της παρόρμησης για τον έρωτα. Η σχέση του επιτύμβιου με τη σεξουαλική ορμή έχει μία δυνατή παράθεση. Δεν νομίζω ότι είναι προκλητικό. Στη χειρότερη περίπτωση, κάποιος θα μπορούσε να το αντιμετωπιστεί με χιούμορ. Έτσι το αντιμετώπισαν και οι περισσότεροι επισκέπτες στα εγκαίνια» ανέφερε ο νεαρός ζωγράφος.


Πηγή: Real Life
star.gr
madata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου