'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Νέα χρονιά με αυξήσεις «φωτιά» λόγω ΦΠΑ...

«Φωτιά» στην τσέπη του καταναλωτή θα φέρει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που προβλέπει αυξήσεις στα ποτά, τα τσιγάρα αλλά και «ψαλίδισμα» επιδομάτων και συντάξεων.

Πιο αναλυτικά, η τιμή των τσιγάρων θα ανέβει 0,10-0,20 λεπτά το πακέτο ενώ την ίδια στιγμή θα υπάρχει περιθώριο κέρδους για τους «περιπτεράδες» καθώς θα μειωθεί ο ειδικός φόρος καπνού από 67% σε 65%. Επίσης, από την 1η του 2011 αυξηθεί από 5,5% στο 6,5% ο ΦΠΑ στις πωλήσεις βιβλίων, εφημερίδων, περιοδικών και στα εισιτήρια του θεάτρου γεγονός που θα έχει ως αποτέλεσμα να ανέβουν οι τιμές κατά ο,5%.

Παράλληλα, από 11% σε 13% θα αυξηθεί και ο συντελεστής στα γάλατα, τα κρέατα, τα λαχανικά, τα αυγά, τους ξηρούς καρπούς και στα πουλερικά. Η ίδια αύξηση θα σημειωθεί από 1/1/2011 στα εμφιαλωμένα νερά, τα αναψυκτικά, τα σερβιριζόμενα φαγητά, τα εισιτήρια των μέσων μαζικής μεταφοράς, στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος, ύδρευσης και φυσικού αερίου, στα κόμιστρα των ταξί και στα εισιτήρια των υπόλοιπων θεαμάτων. Αυτό σημαίνει πως η τιμή τους θα ανέβει κατά 2%.

Αντιθέτως, μείωση στο 6,5% θα συμβεί στα τα φάρμακα και στα τιμολόγια των τουριστικών καταλυμάτων-ξενοδοχείων.

Μείωση επίσης θα σημειωθεί και στον κλάδο των αυτοκινήτων με την κυβέρνηση βλέποντας την κρίση που υπάρχει στον συγκεκριμένο τομέα να προωθεί τη μείωση των τελών ταξινόμησης για τα μεσαίου κυβισμού. Επίσης, προβλέπεται την αύξηση του ορίου εργοστασιακής τιμολογιακής αξίας πάνω από το οποίο επιβάλλεται ο φόρος πολυτελείας.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Μακεδονία, το πιο πιθανό είναι να μειωθούν έως και 50% στα αυτοκίνητα μέχρι και 2.000 κυβικά. Αυτό σημαίνει πως αν για ένα αυτοκίνητο 1.600 κυβικών το τέλος ταξινόμησης είναι 4.000 ευρώ, με τη μείωση ο πολίτης θα καταβάλλει 2.000 ευρώ. Στα Ι.Χ με αντιρρυπαντική τεχνολογία τα τέλη ταξινόμησης επιβάλλονται με συντελεστές από 5% έως και 50% της εργοστασιακής τιμής.

Μείωση επίσης θα υποστεί και ο συντελεστής φορολόγησης των αδιανέμητων κερδών των ανωνύμων εταιρειών από το 24% στο 20% παρόλο που αρχικά αυτό προβλεπόταν σταδιακά μέχρι το 2014.

Την ίδια στιγμή, επαναφέρονται τα εισοδηματικά κριτήρια για τη χορήγηση του πολυτεκνικού επιδόματος και του επιδόματος τρίτου παιδιού που μέχρι σήμερα δεν υπήρχαν. Πιο αναλυτικά, κάθε μητέρα εισπράττει 43,55 ευρώ τον μήνα για κάθε τέκνο μέχρι 23 ετών ενώ ετησίως το κράτος δίνει 800 εκατομμύρια ευρώ σε αυτά τα επιδόματα. Με αυτή τη ρύθμιση το κράτος αναμένει να εξοικονομήσει 150 εκατομμύρια ευρώ ενώ αναμένεται να επηρεάσει 300.000 οικογένειες με τρία και περισσότερα παιδιά.

Τέλος, αναμένεται η κατάργηση 80 εφοριών σε όλη την επικράτεια και θα αφορά κατά κύριο λόγο μικρές εφορίες που βρίσκονται σε κωμοπόλεις της Ελλάδας. Πρόκειται για μια αρχική προσπάθεια ώστε να αναδιοργανωθούν οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών. Όσον αφορά το προσωπικό θα μετατεθεί σε μεγαλύτερες εφορίες ώστε να ενισχυθούν.


cosmo.gr

http://www.i-reportergr.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου