'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Σύσκεψη στη ΓΑΔΑ για τους 237 μετανάστες της Νομικής

Σύσκεψη είναι αυτήν την ώρα σε εξέλιξη στη ΓΑΔΑ σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, στην οποία συμμετέχουν ο υπαρχηγός της ΕΛΑΣ και ο διοικητής του ΕΚΑΜ, για το θέμα των μεταναστών στη Νομική.

Νωρίτερα, στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ι.Τέντε, μετέβη ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θ.Πελεγρίνης,  που κλήθηκε να δώσει περαιτέρω διευκρινίσεις για την κατάληψη στη Νομική. 

Ο κος Πελεγρίνης εξέφρασε την αγωνία του να μην υπάρξει βίαιη εκκένωση της Νομικής ενώ ο κος Τέντες επεσήμανε ότι αν δεν ζητηθεί από τις πρυτανικές αρχές δεν μπορεί να γίνει επέμβαση της αστυνομίας.

Επιπλέον, ο κος Τέντες είπε πως η κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση διεξάγεται προς κάθε κατεύθυνση και πως εάν υπάρξουν ύποπτοι θα κληθούν μέσα στις επόμενες ώρες να καταθέσουν.
Διευκρινίστηκε, επίσης ότι υπάρχουν ευθύνες από τα έως τώρα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί για τους διακινητές των λαθρομεταναστών.

Εν τω μεταξύ, οι μετανάστες συνεδριάζουν προκειμένου να αποφασίσουν εάν θα αποδεχτούν ή όχι την πρόταση των πρυτανικών αρχών για τη μεταφορά τους σε άλλο κτήριο.
Πάντως οι καταληψίες είχαν δηλώσει ότι θα παραμείνουν στη θέση τους και θα συνεχίσουν την απεργία πείνας.

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση διακηρύσσει ότι πρέπει να εφαρµοστεί ο νόµος. Μετά από επικοινωνία και µε τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ι. Τέντε, αποφασίστηκε ότι εντός της ημέρας θα υπάρξει εισαγγελική παραγγελία για την εκκένωση της Νοµικής.

Εντωμεταξύ, σε κλοιό ασφυκτικών πιέσεων βρέθηκε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδόσιος Πελεγρίνης ο οποίος αργά χθες το βράδυ ανακοίνωσε ότι επετεύχθη συμφωνία και το πρωί της Πέμπτης θα επιχειρηθεί η εκκένωση του κτηρίου από τους 270 παράνομους μετανάστες σε συνεργασία με τέσσερις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (τον "Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό", τους "Γιατρούς του Κόσμου", την "Εταιρεία Ψυχικής Υγιεινής" και την "Αποστολή", δηλαδή την ΜΚΟ της Εκκλησίας). 

Οι μετανάστες θα μεταφερθούν σε κτήριο, που ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί ποιο θα είναι, με έξοδα του Πανεπιστημίου.


star.gr
madata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου