'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Δύο γάιδαροι (επενδυτές) μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα (Ελλάδα)!!!

Από το βήμα του ίδιου συνεδρίου ένα αμερικανικό επενδυτικό ταμείο "στοιχηματίζει" υπέρ της ελληνικής οικονομίας και ένα άλλο παίζει τα ''ρέστα'' του στην χρεοκοπία μας!

Υπέρ της ελληνικής οικονομίας στοιχηματίζει το αμερικανικό hedge fund με την επωνυμία Saba Capital Management, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.


Στο συνέδριο του Bloomberg στη Νέα Υόρκη για το πρόβλημα χρέους της Ευρώπης, ο Διευθυντής του Saba Μπεν Μόγιερ, είπε ότι "οι προκλήσεις είναι πολλές και μεγάλες, αλλά τουλάχιστον αρχίζουμε να βλέπουμε βελτίωση στην Ελλάδα".


Ο κ. Μόγιερ είπε ότι το ταμείο του, το οποίο διαχειρίζεται κεφάλαια ύψους 2,2 δις. δολαρίων, αγόρασε ελληνικά κρατικά ομόλογα με πολύ μεγάλη έκπτωση, ενώ πωλεί τα παράγωγα για προστασία σε περίπτωση στάσης πληρωμών.

Η Ελλάδα, είπε, μείωσε το δημοσιονομικό της έλλειμμα και βελτιώνει την είσπραξη των φορολογικών εσόδων .

Στο ίδιο ακριβώς συνέδριο την ακριβώς αντίθετη εκτίμηση έκανε ο διευθυντής ενός άλλου hedge fund, που ονομάζεται Eaton Vance.


"Η Ελλάδα πρέπει να αναδιαρθρώσει το χρέος της και η Ιρλανδία το χρέος των τραπεζών της", είπε ο κ. Μάικλ Κιράμι, που διαχειρίζεται 7,7 δις. δολάρια.


Ο επικεφαλής οικονομολόγος της εταιρίας Aladdin Capital Holdings κ. Κόνστανς Χάντερ δήλωσε ότι η Ιρλανδία θα ανακάμψει ταχύτερα από την κρίση από ότι η Ελλάδα, η οποία αντιμετωπίζει περισσότερα προβλήματα.



newsit
sarotiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου