'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου 2011

Μπελουσκόνι: «Αργά ή γρήγορα, ο τυφώνας Ρουμπί θα κοπάσει»!!!

Προσθήκη λεζάντας
Ο «καβαλιέρε» είναι αισιόδοξος ότι σύντομα θα... ησυχάσει από το «Ρουμπί-γκέιτ», ενώ τα κανάλια του έχουν ήδη αρχίσει την... εκστρατεία κατά του Τζιανφράνκο Φίνι. 
 
«Ο τυφώνας της Ρούμπι, αργά ή γρήγορα θα περάσει και γι’ αυτό πρέπει να επικεντρωθούμε στο κυβερνητικό μας έργο», φέρεται να δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός και δεν έκρυψε ότι η κυβέρνηση δε θα κινδυνεύσει.

Οι συνεργάτες του «μίστερ τιβί», πιστεύουν ότι στη Βουλή και τη Γερουσία, έστω και με μικρή διαφορά, η μπερλουσκονική κεντροδεξιά συνεχίζει να διατηρεί την πλειοψηφία. Κάτι που θα πρέπει να επαληθευθεί άμεσα, το απόγευμα, με την ψήφο δυσπιστίας κατά του υπουργού πολιτισμού Σάντρο Μπόντι. Δύσκολα, πάντως, θα καταψηφιστεί ο υπουργός.


Παράλληλα, η στρατηγική αντεπίθεσης του μεγιστάνα-πρωθυπουργού και των συνεργατών του, προβλέπει και νέα εκστρατεία κατά του προέδρου της Βουλής, Τζανφράνκο Φίνι.


Τα τηλεοπτικά κανάλια του Μπερλουσκόνι, επανέρχονται στην λεγόμενη «υπόθεση Μοντεκάρλο»: κατηγορούν, δηλαδή, τον πρόεδρο τηςΒ, ότι ευνόησε την πώληση ενός σπιτιού που βρίσκεται στο Μοντεκάρλο.


Πρόκειται για διαμέρισμα εβδομήντα τετραγωνικών μέτρων, το οποίο ανήκε στο πρώην δεξιό κόμμα «Εθνική Συμμαχία» και αγοράσθηκε από τον κουνιάδο του Φίνι. Ο επικεφαλής της ιταλικής Βουλής αρνείται κάθε ευθύνη, αλλά οι συνεργάτες του Ιταλού πρωθυπουργού επιμένουν ότι πρόκειται σύντομα να φθάσουν νέες αποδείξεις από παράκτιες εταιρίες της Καραϊβικής.


«Αν τελικά οι αποδείξεις επιβεβαιώσουν τις μέχρι τώρα υποψίες, ο Φίνι πρέπει να παραιτηθεί», ανέφερε σε ρεπορτάζ του, το μπερλουσκονικό δίκτυο Canale 5. Ο κύριος στόχος του Σίλβιο Μπερλουσκόνι είναι να προσπαθήσει να διαλύσει την συμμαχία του προέδρου της Βουλής, με τον κεντρώο χριστιανοδημοκράτη Πιερφερντινάντο Καζίνι, ώστε να μειωθούν οι «έξωθεν απειλές» για την κυβέρνησή του.


Καθοριστικής σημασίας, όμως, παραμένει η έγκριση της ομοσπονδιακής μεταρρύθμισης του κράτους. Η Λέγκα του Βορρά, πιέζει τον Μπερλουσκόνι για οριστική υπερψήφιση εντός του Φεβρουαρίου, αλλά ο Πιερφερνινάντο Καζίνι, κατέστησε σαφές ότι το μετριοπαθές κέντρο, πρόκειται να καταψηφίσει τον νόμο.


Στην περίπτωση καταψήφισης του νόμου, ο Ιταλός πρωθυπουργός θα αναγκασθεί να προσφύγει σε πρόωρες βουλευτικές εκλογές, που πολλοί αναλυτές, τοποθετούν, χρονικά, μέσα στην ερχόμενη Άνοιξη, το πολύ μέχρι τα τέλη Μαΐου.
newsit
sarotiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου