'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου 2011

Πλήρες αδιέξοδο! Δεν φεύγουν οι μετανάστες από τη Νομική

- Θεωρούν ακατάλληλο το νέο κτίριο οι λαθρομετανάστες
 
- Αποχώρησαν τα πούλμαν που είχαν φτάσει για να τους μεταφέρουν


- Έκτακτη σύσκεψη στη Βουλή των συναρμόδιων υπουργών για να καθορίσουν τη στάση τουςΠλήρες αδιέξοδο υπάρχει στις διαπραγματεύσεις για την αποχώρηση των μεταναστών από το κτίριο της Νομικής, καθώς σύμφωνα με το ψήφισμα των απεργών πείνας, οι ίδιοι δηλώνουν πως δεν θέλουν να αποχωρήσουν από το κτίριο μιας και το άλλο κτίριο που τους προτείνεται είναι ακατάλληλο. Όπως έγινε γνωστό οι μετανάστες θεωρούν πως δεν ενοχλούν κανέναν, δεδομένου ότι στο κτίριο που βρίσκονται τώρα δεν γίνονται μαθήματα.


Λίγο πριν το ψήφισμα, είχαν φτάσει τα πούλμαν που θα μετέφεραν τους λαθρομετανάστες στο νέο κτίριο, αλλά τελικά μετά την δραματική αυτή εξέλιξη, αποχώρησαν.

Με αφορμή την εξέλιξη αυτή συγκαλείται τώρα το απόγευμα έκτακτη σύσκεψη στη Βουλή με τη συμμετοχή όλων των συναρμόδιων υπουργών προκειμένου να καθοριστούν οι επόμενες ενέργειες μετά και το νέο αδιέξοδο. Επίσης, το απόγευμα έχει προγραμματιστεί συνέλευση των φορέων που βρίσκονται στο πλευρό των λαθρομεταναστών, προκειμένου και εκείνοι να καθορίσουν τη στάση τους, ενώ ο ίδιος ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου διαπραγματεύεται με τους επικεφαλής της Επιτροπής Αλληλεγγύης.


Από την άλλη, η είδηση που βγήκε από τη συνάντηση του Πρύτανη του πανεπιστημίου της Αθήνας με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε, είναι οτι από τα έως τώρα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί υπάρχουν ευθύνες για τους διακινητές των λαθρομεταναστών.


Ο πρύτανης εξέφρασε την αγωνία του για να μην υπάρξει βίαια εκκένωση της Νομικής Σχολής, ενώ από την πλευρά του ο κ. Τέντες επισήμανε ότι εάν δεν ζητηθεί από τις πρυτανικές αρχές δεν μπορεί να γίνει επέμβαση στο κτίριο της Νομικής.

Ο κ. Τέντες επισήμανε ότι η κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα που διεξάγεται είναι προς κάθε κατεύθυνση και αφορά όχι μόνο πιθανά αδικήματα των πρυτανικών αρχών αλλά και των διακινητών των αλλοδαπών μεταναστών και των αρμοδίων αρχών, καθώς οι αλλοδαποί έφθασαν στην Αθήνα από την Κρήτη.
Ακόμη, διευκρινίστηκε ότι εάν υπάρξουν ύποπτοι θα κληθούν μέσα στις επόμενες ώρες να καταθέσουν και σε περίπτωση που υπάρξουν αδικήματα, θα ασκηθούν ποινικές διώξεις.


newsit
http://www.lamiareport.gr/

1 σχόλιο: