'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Ο τελευταίος σωματοφύλακας του Χίτλερ...!!!

Είναι 93 ετών και είναι ο τελευταίος εν ζωή σωματοφύλακας του Αδόλφου Χίτλερ. 

Ο Ρόχους Μις αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα, αλλά αν τον ρωτήσετε τι θα ήθελε περισσότερο πλέον, μάλλον θα σας απαντούσε «την ησυχία μου»! Βλέπετε, 65 χρόνια μετά από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου ο Μις λαμβάνει καθημερινά δεκάδες γράμματα από θαυμαστές του, στα οποία μέχρι πρότινος απαντούσε.

Όχι όμως πια. Όπως είπε ο ίδιος «δεν είναι πια δυνατόν» να τους απαντά, λόγω της ηλικίας του. Γράμματα «έρχονται από την Κορέα, από το Νόξβιλ του Τενεσί, από τη Φινλανδία και την Ισλανδία και κανείς δεν έχει να πει κάτι κακό», είπε που είχε γνωρίσει από κοντά τόσο τον Χίτλερ όσο και άλλους υψηλόβαθμους αξιωματούχους των Ναζί.

Παλαιότερα ο Μις έστελνε στους θαυμαστές του φωτογραφίες στις οποίες εικονιζόταν ο ίδιος, την εποχή του πολέμου, να φορά μια καλοσιδερωμένη στολή των Ες-Ες. Σήμερα τα γράμματα και τα δέματα που λαμβάνει συσσωρεύονται στο διαμέρισμά του, στο προάστιο Ρούντοβ του Βερολίνου.


Ο Μις εκτός από σωματοφύλακας είχε υπηρετήσει τον Χίτλερ και ως τηλεφωνητής και ταχυδρόμος. Τα απομνημονεύματά του, με τίτλο «Ο τελευταίος μάρτυρας», εκδόθηκαν το 2008 στη Γερμανία και πρόκειται να γυριστούν σε ταινία.


newsday
sarotiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου