'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Στόχος δικαστικός στη δίκη του Κορυδαλλού για τους “Πυρήνες”;

Πρώτα οι διαρροές για την τροχαία Κηφισιά, τώρα δικαστικός που είναι στη σύνθεση του δικαστηρίου που εκδικάζει την υπόθεση των συλληφθέντων για τους “Πυρήνες” στον Κορυδαλλό.
 

Μετά το φιάσκο με τα στοιχεία της Γερμανίδας ακολουθείται η τακτική των... διαρροών.

Τώρα λοιπόν διαρρέεται ότι υπάρχει πιθανότητα να μην ήταν στόχος η Τροχαία, αλλά οι τρομοκράτες να παρακολουθούσαν απλά τις κινήσεις των αστυνομικών έχοντας στο στόχαστρο τον δικαστικό...

Ως “νέα στοιχεία” διαρρέονται πληροφορίες πως ο 23χρονος νεαρός που συνελήφθη χθες είχε βάψει τα μαλλιά του για να αλλοιώσει τα χαρακτηριστικά του.


Πάνω του βρέθηκε επίσης, όπως λένε οι αστυνομικοί, ένα κινητό τηλέφωνο το οποίο ελέγχεται για να εντοπιστούν μέσω των κλήσεων οι επαφές του.


Η κάμερα-στυλό και το σενάριο με στόχο την τροχαία Κηφισιάς


“Βρίσκονταν σε προπαρασκευαστικό στάδιο τρομοκρατικής ενέργειας” υποστηρίζουν τα στελέχη της αστυνομίας για τον συλληφθέντα αλλά και τον “καλοντυμένο” συνεργό του, πιθανολογούν και αυτός καταζητούμενος, ο οποίος κατόρθωσε να ξεφύγει.


Η κάμερα στυλό “περιέχει εικόνες από το κτίριο της Τροχαίας, γύρω από αυτό, και κινήσεις αστυνομικών οχημάτων” υποστηρίζουν στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας..


Ο “καλοντυμένος”


Οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ εντόπισαν τους δύο ύποπτους να κινούνται πεζή και επιχείρησαν να τους ελέγξουν. Ο ένας από αυτούς, ψηλός με μαύρα μαλλιά κοτσίδα, που φορούσε κουστούμι και καμπαρτίνα, τρέχοντας κατάφερε να ξεφύγει πηδώντας μια μάντρα. Ο δεύτερος ακινητοποιήθηκε από τους αστυνομικούς και συνελήφθη. Οι αστυνομικοί δεν ήξεραν με ποιον είχαν να κάνουν και τον οδήγησαν αρχικά στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής. Στην κατοχή του είχε ένα πιστόλι GLOCK των 9ΜΜ, μία γεμάτη γεμιστήρα, μία χειροβομβίδα αμυντικού τύπου, μία μικροκάμερα στυλό και ένα δερμάτινο πορτοφόλι με αστυνομικό σήμα.

Η πλαστή ταυτότητα όμως που είχε στην κατοχή του με τα στοιχεία “Κωνσταντίνος Διαμαντής γεννημένος το 1989 στα Ιωάννινα” χτύπησαν το καμπανάκι στους αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.
Με αυτά τα στοιχεία, όπως διέρρεαν, είχε ενοικιαστεί το διαμέρισμα της οδού Κάσου 3 στο Χαλάνδρι, που είχε εντοπιστεί την παραμονή των Χριστουγέννων από τους αστυνομικούς. Αργότερα ανακοίνωναν ότι σε αυτό διέμεναν οι Παναγιώτης Αργυρού, Χρήστος Τσάκαλος και Νταμιάνο Μπολάνο αλλά και άτομο με τα στοιχεία “Κωνσταντίνος Διαμαντής”.
Οι αρμόδιοι αξιωματικοί εκτιμούν πως μαζί με τον 23χρονο, ήταν ένας εκ των τριών καταζητουμένων για συμμετοχή στην ίδια οργάνωση, με την αστυνομική «ιεράρχηση» να αναφέρει πως ίσως να ήταν ο αδερφός του ή οι Χρήστος Τσάκαλος και Νταμιάνο Μπολάνο. Σε αυτό το σημείο οι αστυνομικοί της συγκεκριμένης υπηρεσίας επιδόθηκαν σχεδόν άμεσα στην αναζήτηση υλικού από κάμερες ασφαλείας κτιρίων της περιοχής για την περίπτωση που θα μπορέσουν να διαπιστώσουν την ταυτότητα του δεύτερου νεαρού. Παράλληλα το πιστόλι μεταφέρθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια προκειμένου να ελεχθεί αν έχει χρησιμοποιηθεί σε ενέργειες τρομοκρατικού ή ποινικού χαρακτήρα, αν και εκτιμούν ότι δεν θα προκύψει κάτι από αυτό.

“Είχε αφήσει αποτυπώματα στη γιάφκα στο Χαλάνδρι”


Οι αρμόδιοι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής υποστηρίζουν πως αποτυπώματα του χθεσινού συλληφθέντα, που αναζητείται τον τελευταίο 1,5 χρόνο, είχαν εντοπιστεί σε σακούλα με υπολείμματα βόμβας έξω από την “γιάφκα” της Συνομωσίας στην οδό 25ης Μαρτίου στο Χαλάνδρι αλλά και στο εσωτερικό του συγκεκριμένου οικήματος.


Ο 23χρονος και ο αδερφός του, όπως αναφέρουν οι αστυνομικές διαρροές, διέμεναν στο Γαλάτσι και είχαν προσωπική γνωριμία με τον Αλέξη Γρηγορόπουλο, που έπεσε νεκρός από τις σφαίρες του αστυνομικού Επαμεινώνδα Κορκονέα τον Δεκέμβριο του 2008.


Σύμφωνα με τις ίδιες διαρροές, υπήρχαν ενδείξεις ότι τα δύο αδέλφια δραστηριοποιούνται στην οργάνωση από την επίθεση που είχε πραγματοποιηθεί πριν από δύο χρόνια στο υπό ανέγερση αστυνομικό τμήμα στην Πεντέλη. Από τότε με βάση τις αναλύσεις καμερών φέρεται να έδιναν «παρών» και σε άλλες ενέργειες της οργάνωσης, χωρίς βεβαίως οποιαδήποτε τεκμηρίωση από την πλευρά των αστυνομικών αρχών, αν και στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν ότι ένα από τα δύο αδέλφια είχε πάει πριν από κάποιους μήνες στην Αλβανία, μαζί με τον Νταμιάνο Μπολάνο, προκειμένου να φέρουν οπλισμό, σύμφωνα με τις «αστήρικτες» αστυνομικές εκτιμήσεις.


newsit
sarotiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου