'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Πώς πουλούσε τα μωράκια η σπείρα

Ετσι πωλούσε παιδάκια η πολυπληθής εγκληματική οργάνωση που εμπορευόταν βρέφη από τη γειτονική Βουλγαρία για άτεκνα ζευγάρια στη χώρα μας! 

Η «Espresso» φέρνει σήμερα στο φως καρέ-καρέ τη δράση της συμμορίας, στην οποία πρωταγωνιστικό ρόλο έπαιζε ένας 50χρονος φανοποιός από τη Λαμία. Εγκέφαλος της ομάδας φέρεται ότι είναι ένας 36χρονος Βούλγαρος μαζί με τη γυναίκα του, ο 20χρονος γιος της τελευταίας από τον πρώτο της γάμο, ενώ μια ομοεθνής τους δικηγόρος των Αθηνών, παντρεμένη με Ελληνα, φέρεται ότι νομιμοποιούσε τις παράνομες υιοθεσίες.

Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα κυκλώματα εμπορίας βρεφών που εξαρθρώθηκαν στη χώρα μας, μετά από συντονισμένη και πολύμηνη επιχείρηση των αστυνομικών και εισαγγελικών αρχών της Ελλάδας και της Βουλγαρίας. Εις βάρος τους χθες ο αρμόδιος εισαγγελέας Αθηνών άσκησε ποινική δίωξη για τα κακουργήματα της «συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό το οικονομικό όφελος», της «αρπαγής ανηλίκου από κερδοσκοπία κατά συναυτουργία», της «αρπαγής με σκοπό τον εξαναγκασμό κατά συναυτουργία», της «μεσολάβησης σε υιοθεσία προς αθέμιτο όφελος, κατ’ επάγγελμα» καθώς και της «μεσιτείας στη διαδικασία απόκτησης τέκνου μέσω παρένθετης μητρότητας». Στη συνέχεια οι οκτώ κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν στην 7η τακτική ανακρίτρια για να απολογηθούν.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, οι αστυνομικές αρχές της χώρας μας λαμβάνουν σήμα της Ιντερπόλ και του αστυνομικού συνδέσμου της Ελλάδας στη Βουλγαρία, πληροφορίες και αίτημα των αρχών της γειτονικής χώρας για σύσταση ειδική ομάδας προκειμένου να εξαρθρωθεί εγκληματική οργάνωση εμπορίας βρεφών. Τα ηγετικά μέλη της οργάνωσης, ένα ζευγάρι βουλγαρικής καταγωγής μαζί με τον 20χρονο γιο της γυναίκας που ζουν στη Φθιώτιδα, με τη βοήθεια συνεργών τους που βρίσκονταν στη χώρα τους, ααλλά και στην Ελλάδα, εντόπιζαν φτωχές Βουλγάρες που διένυαν τους τελευταίους μήνες της εγκυμοσύνης τους. Εκμεταλλευόμενοι από τη μια τη δεινή οικονομική τους κατάσταση και από την άλλη τον διακαή πόθο άτεκνων ζευγαριών Ελλήνων, έπειθαν τις εγκύους -με οικονομικά ανταλλάγματα- να της μεταφέρουν συνοδεία τους στην Ελλάδα, όπου γεννούσαν σε ελληνικά κρατικά νοσοκομεία και στη συνέχεια έδιναν τα παιδιά τους για υιοθεσία στις ελληνικές οικογένειες που είχαν εντοπίσει.

Τα ηγετικά μέλη της οργάνωσης είχαν «στρατολογήσει» μέσα σε ελάχιστους μήνες δεκάδες γυναίκες από τη Βουλγαρία με σκοπό την εμπορία των βρεφών τους, τις περισσότερες από τις οποίες είχε μεταφέρει με το αυτοκίνητό του στην Ελλάδα ο 50χρονος φανοποιός που συζούσε με μια νεαρή Βουλγάρα, αδερφή του ηγετικού πυρήνα της οργάνωσης. Με τον ερχομό των εγκύων στην Ελλάδα, η σύντροφος του φανοποιού μαζί με μια 24χρονη ομοεθνή της φρόντιζαν για την εγκατάσταση και τη φύλαξή τους, τις συνόδευαν σε δημόσια νοσοκομεία και σε διάφορες υπηρεσίες, ώστε να διεκπεραιώνονται έγγραφα που έπρεπε να συνταχθούν κατά τη διάρκεια, αλλά και μετά τους τοκετούς. Τις νομικές διαδικασίες είχε αναλάβει μια 40χρονη δικηγόρος Αθηνών, βουλγαρικής καταγωγής, η οποία αναλάμβανε να «τροφοδοτεί» το κύκλωμα με υποψήφιους για τις υιοθεσίες θετούς γονείς και να επιλύει δικονομικά προβλήματα προκειμένου να τελεστούν οι υιοθεσίες από τα ελληνικά Διοικητικά Πρωτοδικεία.


Η αξιοποίηση των στοιχείων από Βουλγαρία

Τα στοιχεία που έδωσαν οι αστυνομικές αρχές της Βουλγαρίας αξιοποιήθηκαν δεόντως από τους άνδρες της Υποδιεύθυνσης Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής και του τμήματος Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων, όπου μετά από ενδελεχή έρευνα αποδείχθηκε ότι τουλάχιστον έξι γυναίκες από τη Βουλγαρία δήλωσαν τα βρέφη τους σε ληξιαρχεία του Βόλου και της Λαμίας, ενώ άλλες δεκαέξι Βουλγάρες γέννησαν σε διάφορα νοσοκομεία της χώρας καθώς και τρεις υιοθεσίες τελέστηκαν στα Πρωτοδικεία Σερρών και Θεσσαλονίκης.

Πριν από τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών πραγματοποιήθηκαν συντονιστικές συναντήσεις στη Σόφια, στη Βάρνα Βουλγαρίας και στην έδρα της Eurojust, στη Χάγη της Ολλανδίας, στις οποίες συμμετείχαν Ελληνες και Βούλγαροι εισαγγελείς και αξιωματικοί, όπου καθορίστηκε ο τρόπος πραγματοποίησης της ταυτόχρονης επιχείρησης και στις δύο χώρες, για την πλήρη εξάρθρωση του κυκλώματος της εγκληματικής οργάνωσης.


Η παρένθετη μητέρα που το μετάνιωσε

Μια παρένθετη μητέρα από τη Βουλγαρία, που την Πρωτοχρονιά γέννησε στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας ένα κοριτσάκι, μίλησε ενόρκως στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα πριν από λίγες μέρες σε Ελληνες αξιωματικούς για τη δράση του κυκλώματος. 


Η γυναίκα μετά τη γέννα μετάνιωσε και αρνήθηκε να παραδώσει το μωρό στα μέλη του κυκλώματος. Τρεις από τους κατηγορουμένους αντέδρασαν και εκείνη κατόρθωσε να διαφύγει στην πατρίδα της, χωρίς το μωρό της, το οποίο κρατήθηκε διά της βίας από τον 36χρονο εγκέφαλο της σπείρας ως μέσω πίεσης για την επιστροφή της.

Προχθές, κατά τη διάρκεια της ταυτόχρονης επιχείρησης στην Αθήνα, στη Λαμία και τις πόλεις Βάρνα, Μπουργκάς και Γιαμπόλ της Βουλγαρίας, οι Ελληνες αστυνομικοί εντόπισαν σε ισόγειο διαμέρισμα της οδού Ησαΐα στη Λαμία τον εγκέφαλο της οργάνωσης μαζί με την κουνιάδα του, να έχουν το νεογέννητο κοριτσάκι της, το οποίο είχαν βουτήξει προκειμένου να το πουλήσουν σε άτεκνο ζευγάρι στη χώρα μας.

madata.gr
Espressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου