'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

To άγχος προκαλεί καρκίνο...

Για άμεση σχέση άγχους και μεταστάσεων καρκίνου έκανε λόγο χτες ο Επίτιμος Διδάκτορας της Ιατρικής Αθηνών δρ. Θεοχάρης Κ. Θεοχαρίδης.

Στην ομιλία του ο δρ. Θεοχαρίδης, καθηγητής Φαρμακολογίας στο Tufts Βοστώνης, αναφέρθηκε στον κομβικό ρόλο των μαστοκυττάρων, που οφείλονται σε φλεγμονή, όπως έκζεμα, ινομυαλγίες, ψωρίαση, στεφανιαία νόσο, σκλήρυνση κατά πλάκας, αυτισμό, καρκίνο. Τόνισε μάλιστα ότι επιδεινώνονται με το οξύ άγχος.


Στη συνέχεια επισήμανε ότι αυτά τα ευρήματα είναι ιδιαίτερα σημαντικά, αν λάβει κανείς υπ’ όψη του πως δημοσιευμένα στοιχεία του 2008 αναφέρουν ότι πάνω από 60% των ατόμων μεταξύ 18-35 ετών δηλώνουν καθημερινό άγχος, το οποίο επιτείνεται με τη συνεχιζόμενη κοινωνικό-οικονομική κρίση.


Μεταξύ άλλων επεσήμανε «να γίνουμε καλύτεροι, να συνεργαστούμε περισσότερο, να συμμετέχουμε ενεργά, να προλάβουμε κυρίως άνθρωπο-δημιουργούμενα προβλήματα» και ολοκλήρωσε την ομιλία του με τη φράση «Η παιδεία και η υγεία δεν είναι μόνο βασικά αγαθά, αλλά η μόνη ελπίδα για το μέλλον των παιδιών μας και ολόκληρου του πλανήτη».

  Ο Κ. Θεοχαρίδης αποτελεί τον έναν από τους μόλις έξι αποφοίτους του Πανεπιστημίου Yale των ΗΠΑ από την ίδρυσή του το 1701, ο οποίος κατέχει πέντε πτυχία από το ίδιο Πανεπιστήμιο.



zougla
sarotiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου