'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Οριστικά τέλος το δώρο στους συνταξιούχους..

Οι αναλογιστικές μελέτες για τα τρία μεγάλα Ταμεία της Κύριας Ασφάλισης (ΙΚΑ, ΟΓΑ, ΟΑΕΕ), που είδαν χθες το φως της δημοσιότητας δεν αφήνουν καμία αμφιβολία: 

Για να είναι βιώσιμο το ασφαλιστικό σύστημα πρέπει να δίνονται κάθε χρόνο 12 συντάξεις!

Άρα, αποκλείεται στο μέλλον να επανέλθουν τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα για τους συνταξιούχους

Ακόμα χειρότερα, σύντομα αναμένεται να καταργηθούν και τα επιδόματα που πήραν πέρσι τη θέση των δώρων, λόγω οικονομικής κρίσης.

Όπως παραδέχτηκαν στο newsbomb.gr υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου Εργασίας, οι αναλογιστικές μελέτες δείχνουν ξεκάθαρα τον δρόμο. «Από την στιγμή που τα Ταμεία δεν έχουν αποθεματικά, δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να δίνουμε ούτε δώρα, ούτε επιδόματα, ούτε καν βοηθήματα στους συνταξιούχους», λένε χαρακτηριστικά. «Προτεραιότητα είναι να μπορούν να χορηγηθούν οι βασικές συντάξεις, όχι να δίνονται τα δώρα».

Ήδη το πρόβλημα με τα αποθεματικά των Ταμείων έχει κάνει την εμφάνισή του στα Επικουρικά Ταμεία. Πρώτο εξ αυτών που φαίνεται να βαράει κανόνι το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων (ΜΤΠΥ). Ήδη, το Ταμείο είναι «μέσα» 150 εκατ. ευρώ και φέτος δεν χορήγησε το δώρο (έκτακτο προσωρινό βοήθημα) σε 220.000 συνταξιούχους του Δημοσίου.

Ο Σπύρος Παπασπύρος, πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ κάνει λόγο για «σοβαρότατο πρόβλημα. Το χειρότερο είναι ότι κάναμε σύσκεψη με την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών και δεν είχαν τίποτα να προτείνουν για να λυθεί το πρόβλημα». Το μόνο σίγουρο είναι ότι τα Χριστούγεννα που πέρασαν καθένας από τους παραπάνω συνταξιούχους έζησε με 250 ευρώ λιγότερα. Έπεται και συνέχεια...
 

http://www.newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου