'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Σπείρα ανήλικων εκβιαστών στη Θεσσαλονίκη

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε σπείρα ανήλικων εκβιαστών, τα μέλη της οποίας είχαν ως αρχηγό και «καθοδηγητή» έναν ενήλικο.  

Οπως προέκυψε από την έρευνα, τα τελευταία πέντε χρόνια η άγουρη συμμορία εκβίαζε έναν ανήλικο με απειλές κατά της ζωής του και της οικογένειάς του και με τον τρόπο αυτόν του αποσπούσαν τμηματικά διάφορα χρηματικά ποσά. Οι δράστες είχαν καταφέρει να αφαιρέσουν από το θύμα συνολικά 6.000 ευρώ και κοσμήματα αξίας 800 ευρώ!

Στόχος και θύμα της απίστευτης αυτής ιστορίας ήταν ένας 17χρονος από τη Θεσσαλονίκη. Ολα αυτά τα χρόνια ο νεαρός απειλούνταν από δύο αδέλφια, ομογενείς από τη Ρωσία (ηλικίας 20 και 18 ετών σήμερα), καθώς κι από έναν 18χρονο Γεωργιανό, ότι θα βλάψουν τον ίδιο και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς του.

Το αγόρι ζούσε κυριολεκτικά υπό καθεστώς τρόμου και φοβούμενο τα χειρότερα, εξαναγκαζόταν επί μια πενταετία να τους δίνει χρήματα και κοσμήματα. Κάποια στιγμή όμως ο 17χρονος κατάφερε να ξεπεράσει τους φόβους του και αποκάλυψε τα πάντα στον πατέρα του, ο οποίος τον έπεισε να μεταβούν μαζί στην αστυνομία, όπου κατήγγειλαν τον εκβιασμό.

Οι αστυνομικοί κατάφεραν να συλλάβουν ήδη τους δύο από τους τρεις δράστες, το μεσημέρι της Τρίτης, κατά τη διάρκεια επιχείρησης στην οδό Μοναστηρίου, στη Θεσσαλονίκη, ενώ αναζητούν το τρίτο μέλος της συμμορίας. Εις βάρος των δραστών σχηματίστηκε δικογραφία, ενώ οι δύο συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα. Οι διωκτικές αρχές σχημάτισαν δικογραφία και εις βάρος των γονέων των δραστών για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων, που θα υποβληθεί κι αυτή στον αρμόδιο εισαγγελέα.


madata.gr
Espressonews.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου