'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Τα θύματα της σεξουαλικής κακοποίησης σπάνε τη σιωπή τους

Ο κύκλος της σιωπής σπάει δεκαετίες μετά τις πρώτες καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση στους κόλπους της Καθολικής Εκκλησίας στην Ιρλανδία...... ενώ μάλιστα κάποια από τα θύματα υποστήριζαν ότι υπήρχε σχέδιο συγκάλυψης.

Απόψε το βράδυ στις 23:00 στο MEGA ο Σωτήρης Δανέζης εστιάζει την έρευνα της «Εμπόλεμης ζώνης» στην Ιρλανδία, όπου το 1917 καταγράφεται η πρώτη καταγγελία κακοποίησης στους κόλπους της Εκκλησίας. Σήμερα, τα θύματα περιγράφουν τον εφιάλτη που έζησαν ως παιδιά, αλλά και την πολυετή προσπάθειά τους για να δικαιωθούν. H διεθνούς φήμης Iρλανδή τραγουδοποιός Sinead O' Connor -η οποία έσκισε τη φωτογραφία του Πάπα Ιωάννη Παύλου σε ζωντανό πρόγραμμα της αμερικανικής τηλεόρασης το 1992- και θύματα σεξουαλικής κακοποίησης, μιλούν για τη μεγαλύτερη κρίση που αντιμετώπισε τα τελευταία χρόνια η Καθολική Εκκλησία.

Ένα από τα θύματα, ο 58χρονος σήμερα Τζον Κέλλυ εξομολογείται πως «κήρυτταν το Θεό και μας έβαζαν να πάμε στη Λειτουργία κάθε πρωί αλλά
δεν φέρονταν σύμφωνα με τον Θεό. Για την ακρίβεια, εκεί πήραν τον Θεό
από μέσα μου. Έχασα το Θεό μου στο Ντένγκεν».

Συγκλονιστικές μαρτυρίες από ανθρώπους που για χρόνια βίωσαν τη σεξουαλική κακοποίηση και προσπαθούσαν να βρουν το δίκιο τους και να σπάσουν τη σιωπή!


Γρηγόρης Μελάς
newsit
sarotiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου