'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Ουγκάντα: Δολοφόνησαν ακτιβιστή υπέρ των ομοφυλόφιλων

Ο Frank Mugisha, επικεφαλής της οργάνωσης Sexual Minorities Uganda (SMUG) ανακοίνωσε χθες ότι ο στενός του συνεργάτης και υπέρμαχος των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων, David Kato, δολοφονήθηκε στην Καμπάλα της Ουγκάντας.

Η τελευταία εξέλιξη έρχεται μερικές εβδομάδες μετά από την «πρωτοβουλία» ακραίας εφημερίδας της χώρας, της «Rolling Stone» να δημοσιεύσει φωτογραφίες με 100 ομοφυλόφιλους και να ανακοινώσει την πρόθεσή της να τους διώξει από τη χώρα.

Η κίνηση αυτή ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών από τις ανθρωπιστικές οργανώσεις σε όλο τον κόσμο και πριν από μερικές ημέρες ένας δικαστής από την Ουγκάντα έδωσε εντολή για άμεση παύση των ενεργειών της εφημερίδας εναντίον των ομοφυλόφιλων.


Χθες, όμως, έγινε γνωστό ότι ο Kato δολοφονήθηκε από αγνώστους και έτσι πλέον η υπόθεση παίρνει πολύ διαφορετική τροπή. Μάλιστα αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι είδαν «έναν» άντρα να εισέρχεται στο σπίτι του Kato στην επαρχία Mukono (!) της Ουγκάντας περίπου στις 13:00 το μεσημέρι (τοπική ώρα), να τον πυροβολεί δύο φορές στο κεφάλι και να αναχωρεί με αυτοκίνητο. Ο Kato πέθανε κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο Kawolo. Η αστυνομία είπε ότι έχει στην κατοχή της την πινακίδα κυκλοφορίας του αυτοκινήτου διαφυγής του δράστη και «ερευνά την υπόθεση».


Ο Kato προΐσταντο των κινητοποιήσεων ενάντια στην ψήφιση ενός «αντι-ομοφυλοφιλικού» νομοσχεδίου που έχει προταθεί από τον Οκτώβριο του 2009.


protothema
sarotiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου