'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

ΦΠΑ σε 3 μηνιαίες δόσεις από την 1η Ιουλίου

Φ
ΠΑ σε τρεις μηνιαίες δόσεις είναι το βασικό σενάριο που εξετάζουν στο υπουργείο Οικονομικών σύμφωνα με ρεπορτάζ των ΝΕΩΝ. 

Σύμφωνα με αυτό μικρομεσαίοι και ελεύθεροι επαγγελματίες θα καταβάλουν το 40% του φόρου με την υποβολή της φορολογικής δήλωσης, το υπόλοιπο 30% τον επόμενο μήνα και το άλλο 30% τον μεθεπόμενο. 

Σημειώνεται ότι δεν έχει ξεκαθαριστεί αν θα υπάρξει μικρή προσαύξηση στη δεύτερη και τρίτη δόση. 

Το μέτρο αφορά 1,5 εκατομμύριο επιχειρηματίες που αγωνίζονται να κρατήσουν ανοιχτά τα μαγαζιά τους, αλλά και οι μεγάλες εταιρείες. Μέχρι σήμερα όσοι είχαν βιβλία Α και Β κατηγορίας καταβάλουν ΦΠΑ κάθε τρίμηνο στην Εφορία και οι μεγάλες εταιρείες κάθε μήνα. 

Στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο που αναμένεται να παρουσιαστεί στο τέλος Φεβρουαρίου θα υπάρχει σύμφωνα με τις πληροφορίες των ΝΕΩΝ η δυνατότητα στους προμηθευτές του Δημοσίου να συμψηφίζουν ΦΠΑ που χρωστούν στο κράτος με το τίμημα της οφειλής του προς αυτούς. 

Επίσης θα προβλέπεται μείωση του συντελεστή με τον οποίο φορολογούνται τα αδιανέμητα κέρδη των επιχειρήσεων από το 24% στο 20%. Πρόκειται για κέρδη των εταιρειών που δεν διανέμονται στους μετόχους αλλά μενουν στην επιχείρηση για να γινουν επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας. 

Ακόμη θα υπάρξουν και συγχωνεύσεις 80 με 100 εφοριών πανελλαδικά στο πλαίσιο της ανασυγκρότησης. 


http://dete.gr/news.php?article_id=21701

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου