'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Βρέθηκε σχέδιο προκήρυξης - Ετοίμαζαν βομβιστική επίθεση κατά δικαστικών αυτό το Σαββατοκύριακο..!!

- Ως πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση χωρίς όνομα θα αναλάμβαναν την ευθύνη για σειρά από εκρήξεις
 
- Το χτύπημα θα σε συμπαράσταση στους κατηγορούμενους για τους "Πυρήνες" που δικάζονται τη Δευτέρα
- Προαναγγελία συμμετοχής σε διεθνές δίκτυο οργανώσεων βίας
- Στη δημοσιότητα η φωτογραφία της 27χρονης που κατηγορείται για συμμετοχή

Σχέδιο προκήρυξης έξι σελίδων βρέθηκε σε φορητό υπολογιστή που κατασχέθηκε στο σπίτι του Βύρωνα, κοντά στο οποίο συνελήφθησαν οι τέσσερις νεαροί. Όπως προκύπτει θα πραγματοποιούσαν βομβιστικό χτύπημα ως πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση σε ένδειξη συμπαράστασης στους κατηγορούμενους για συμμετοχή στη “Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς”, των οποίων η δική ξεκινά τη Δευτέρα στον Κορυδαλλό. “Αυτό το χτύπημα το αφιερώνουμε στους συντρόφους μας που αυτή τη στιγμή δικάζονται” αναφέρει η προκήρυξη, στην οποία το όνομα του στόχου είναι κενό.


Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. μέσω του κειμένου προαναγγέλλουν συμμετοχή σε διεθνές δίκτυο οργανώσεων βίας. Στο κείμενο υπάρχουν εκτενείς αναφορές και θεωρητικές προσεγγίσεις με τις οποίες δικαιολογούν πράξεις βίας. Εκεί εκφράζουν επίσης την αντίθεσή τους με τις θέσεις του "Επαναστατικού Αγώνα" σχετικά με τη δράση των "Πυρήνων".


Στον υπολογιστή βρέθηκαν επίσης, συνθέσεις δικαστικών συμβουλίων σε όλη τη χώρα με αξιολογήσεις, διευθύνσεις αστυνομικών τμημάτων, σχεδιαγράμματα περιοχών και φωτογραφικό υλικό οπλικών συστημάτων.


Όπως έγραψε το Newsit από τα ευρήματα στο σπίτι της οδού Φορμίωνος στο Βύρωνα (ένα USB και τρία λάπτοπ) προέκυπτε ότι οι κατηγορούμενοι ετοίμαζαν χτυπήματα κατά δικαστών και στόχων που έχουν να κάνουν με τη δικαιοσύνη.


Πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη υποστηρίζουν πως αποκαλύπτεται πλήρως η παράνομη δραστηριότητα των πέντε νέων συλληφθέντων και πως από τα ευρήματα προκύπτουν διασυνδέσεις με παλαιότερους συλληφθέντες, έγκλειστους φυλακών και καταζητούμενους. Εξαιρετικής σημασίας θεωρείται η ανάλυση των κλήσεων σε τέσσερα κινητά που βρέθηκαν στην κατοχή τους. Από την περίοδο της παρακολούθησής τους, οι αστυνομικοί έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι χρησιμοποιούσαν αυτά τα κινητά για κωδικοποιημένες συνομιλίες με άλλους αντιεξουσιαστές.


Και οι πέντε νέοι συλληφθέντες προέκυψαν από την ανάλυση των στοιχείων επικοινωνίας, τηλεκαρτών και συνδέσεων κινητής τηλεφωνίας που χρησιμοποιούσαν κάποιοι από την τρομοκρατική οργάνωση των "6". Τουλάχιστον δύο από την ανώνυμη τρομοκρατική οργάνωση είχαν επαφή με τους προχθεσινούς συλληφθέντες, και είχαν μπει "αυτόματα" στο στόχαστρο. Κάποιες ανεπιβεβαίωτες αστυνομικές πληροφορίες υποστήριζαν πως αποτυπώματα κάποιων από τους 5 συλληφθέντες υπήρχαν σε γιάφκες της "Συνομωσίας" και σε σπίτια της τρομοκρατικής οργάνωσης των "6".


Από τις βαλλιστικές εξετάσεις στα όπλα που βρέθηκαν σε διαμερίσματα σε Ταύρο και Βύρωνα προκύπτει ότι τόσο το “εννιάρι” όσο και το Καλάσνικοφ είναι “καθαρά” δηλαδή δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε τρομοκρατικές ενέργειες.


Σύμφωνα με πληροφορίες της κρατικής τηλεόρασης, ερευνώνται το Σάββατο σπίτια στη Θεσσαλονίκη, από όπου συλλέγονται ηλεκτρονικοί υπολογιστές και έγγραφα ενω γίνονται λήψεις δακτυλικών αποτυπωμάτων.


Στη δημοσιότητα η φωτογραφία της 27χρονης


Στη δημοσιότητα έδωσε η ΕΛ.ΑΣ. το Σάββατο και την φωτογραφία της 27χρονης Γερμανίδας που συνελήφθη στον Περισσό για σχέση με την υπόθεση τη τρομοκρατίας στη χώρα μας. Η Marie Fee Meyer, εργαζόταν ως καθηγήτρια Γερμανικών σε φροντιστήριο και ζούσε στον Περισσό τον τελευταίο καιρό. Είχε ζήσει για κάποιο διάστημα στη Θεσσαλονίκη και σύμφωνα με την Αστυνομία είχε φιλικές σχέσεις με τους τέσσερις νεαρούς που συνελήφθησαν στην μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής σε Ταύρο και Βύρωνα.


Η νεαρή συνελήφθη το απόγευμα της Παρασκευής ως ύποπτη για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση. Είναι κόρη πρώην κατηγορούμενων για συμμετοχή στη περιβόητη γερμανική τρομοκρατική οργάνωση RAF (“Φράξια – Κόκκινος Στρατός”).


Η αστυνομία δεν έχει δώσει ακόμη στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα της έρευνας στο σπίτι της και το μόνο που της καταλογίζουν είναι η φιλική σχέση και οι πολύωρες συναντήσεις με τους υπόλοιπους τέσσερις συλληφθέντες σε καφετέριες της Αθήνας.Στην κ. Μέγιερ έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση. Σύμφωνα με τον δικηγόρο της κ.Σπυριούνη η 27χρονη ανήκει στον αναρχικό χώρο, ωστόσο δεν έχει συμμετάσχει ποτέ σε τρομοκρατικές ενέργειες.


Aστυνομικές πηγές θέλουν η σύλληψή της να έχει γίνει στο πλαίσιο “πίεσης” προς κάποιους κατηγορούμενους ή καταζητούμενους, προκειμένου να αποκαλύψουν πράγματα ή κάποιοι να “βγουν από το καβούκι τους προκειμένου να δράσουν”.


Οι γονείς της, Βόλφγκανγκ και Μπάρμπαρα Μέγιερ ανήκαν στην τρίτη γενιά της RAF. Ο πατέρας της έπεσε νεκρός σε ανταλλαγή πυροβολισμών με αυστριακούς αστυνομικούς το 1986 στη Βιέννη. Για τη μητέρα της είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης των γερμανικών αρχών, παραδόθηκε η ίδια στην γερμανική πρεσβεία στο Λίβανο το 1999 μαζί με δύο ακόμη κατηγορουμένους. Προφυλακίστηκε και το 2001 αφέθηκε ελεύθερη λόγω έλλειψης στοιχείων.


Η οργάνωση RAF - Rote Armee Fraktion - έδρασε στη Γερμανία από τα τέλη της δεκαετίας του 60 μέχρι το 1998. Ιδρύθηκε το 1970 από τον Αντρέας Μπάαντερ, την Γκούντρουν Ένσλιν, την Ούλρικε Μάινχοφ και τον Χορστ Μάλερ. H RAF υπήρξε υπεύθυνη για 34 δολοφονίες και δεκάδες βομβιστικές επιθέσεις κατά αστυνομικών και δικαστικών στόχων.



Η φωτογραφία της Φέι Μαρί Μέγερ



Σήμερα Σάββατο απολογούνται οι τέσσερις νεαροί που συνελήφθησαν στο Βύρωνα στην ανακρίτρια. Εναντίον τους έχουν απαγγελθεί βαριές κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος – όπως και στην 27χρονη -. Οι διώξεις αφορούν συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, τρομοκρατικών πράξεων και διακεκριμένη οπλοκατοχή. Οι τέσσερις νεαροί ανακρίθηκαν χωρίς δικηγόρους ενώ οι ίδιοι αρνούνται να δώσουν στοιχεία.


Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής γνωστά κατηγορούνται για τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού σε όχημα της ΔΕΗ που βρισκόταν σε εργοτάξιο της επιχείρησης το περασμένο φθινόπωρο


newsit
sarotiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου