'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Λουκέτο σε 60 σχολεία της Αθήνας...

Σχολικά συγκροτήματα τύπου… Γκράβας σχεδιάζει το Υπουργείο Παιδείας το οποίο -σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο- ήδη επεξεργάζεται σχέδιο συγχωνεύσεων σχολικών μονάδων με στόχο να εξοικονομηθούν τεράστιοι πόροι από τις κοινές υποδομές αλλά και τη συγκέντρωση εκπαιδευτικού προσωπικού.

Τα σαρωτικό σχέδιο του Υπουργείου δεν εξαιρεί ούτε το κέντρο της Αθήνας ούτε τις ακριβές περιοχές των βορείων προαστίων και προβλέπει τη δημιουργία πολυδύναμων σχολικών μονάδων και σχολικών κέντρων.

Οι συγχωνεύσεις θα δρομολογηθούν από την ερχόμενη σχολική χρονιά και οι πληροφορίες κάνουν λόγο για κατάργηση 60 σχολικών μονάδων έχοντας βάλει στο «μάτι» σχολικές μονάδες οι οποίες έχουν λιγότερους από 130 μαθητές συνολικά.


Αντιδρούν ΟΛΜΕ και γονείς


Η πρώτη αντίδραση της ΟΛΜΕ καθώς και των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων των κατά τόπους σχολείων είναι η… αντίδραση καθώς αγωνιούν για την ασφάλεια των παιδιών ενώ υποστηρίζουν ότι θα ταλαιπωρούνται καθημερινά με τις μετακινήσεις.


«Σύσσωμος ο κλάδος των εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι με καταργήσεις-συγχωνεύσεις σχολείων» τονίζει σε ανακοίνωση της η ΟΛΜΕ η οποία καταγγέλει ότι το σχέδιο του Υπουργείο «υφαίνεται» χωρίς να ληφθεί υπόψη η σύμφωνη γνώμη των τοπικών κοινωνιών.


Παράλληλα, τονίζει ότι «η συγχώνευση σχολείων θα έχει ως αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των μαθητών, οι οποίοι καθημερινά θα αναγκάζονται να διανύουν μεγάλες αποστάσεις μέχρι να φτάσουν στο σχολείο τους. Η καθημερινή αυτή ταλαιπωρία των μαθητών σαφέστατα θα επηρεάσει και τη σχολική τους επίδοση» και επισημαίνει ότι τα μεγάλα σχολικά συγκροτήματα συνήθως κάνουν τους μαθητές επιρρεπείς στην παραβατικότητα...



Star.gr
http://www.ierosagon.org/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου