'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

ΑΙΓΙΟ: Δέκα χρόνια φυλάκιση στον πρώην Διευθυντή της ΔΕΥΑ

Σ
ε δέκα χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκε προ ημερών από το Πενταμελές Εφετείο Πατρών, πρώην διευθυντής της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης - Αποχέτευσης Αιγίου, ο οποίος είχε κατηγορηθεί για κατάχρηση χρημάτων που προορίζονταν για δημόσια έργα, όπως η κατασκευή βιολογικού καθαρισμού. 

Συγκεκριμένα, το ποσό ανερχόταν στις 170.000.000 δραχμές.
Ο ίδιος στην απολογία του ισχυρίστηκε πως δεν καταχράστηκε το δημόσιο χρήμα, όμως δεν έπεισε τους δικαστές. Σύμφωνα με όσα ακούστηκαν κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, είχε καταφέρει να παίρνει δάνεια από τράπεζες υποτίθεται για έργα που ουδέποτε κατασκευάζονταν! 


Στο δικαστήριο παρευρίσκονταν πολλοί μάρτυρες υπεράσπισης, ανάμεσα τους και γνωστός δημοσιογράφος του Αιγίου όπως επίσης και ένας πρώην αντιδήμαρχος. Μάλιστα και οι δύο ισχυρίστηκαν πως ο κατηγορούμενος ήταν αθώος και ότι ουσιαστικά ήταν το θύμα και όχι ο θύτης. Μάλιστα ο πρώην αντιδήμαρχος κατέθεσε πως είχε επισημάνει στον κατηγορούμενο να προσέχει με τόσα λεφτά που κουβαλούσε γιατί μπορεί να έμπαινε στην φυλακή. 


Ο δημοσιογράφος της τοπικής εφημερίδας είπε στην κατάθεσή του πως παρά τα χρήματα που έλεγαν πως είχε καταχραστεί, δεν άλλαξε καθόλου η ζωή του Διευθυντή. «Δεν φαινόταν ούτε σε αυτόν ούτε στο οικογενειακό περιβάλλον του κάποια αλλαγή στην οικονομική του κατάσταση ή κάποιο στοιχείο που να φανέρωνε πως επωφελήθηκε οικονομικά» κατέληξε. 

«Ήθελα να αυτοκτονήσω»
Ο κατηγορούμενος στην κατάθεσή του ήταν συντετριμμένος και μεταξύ άλλων είπε ότι είχε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και είχε σκεφτεί να αυτοκτονήσει. Έφτασε μάλιστα στο σημείο να αφήνει αιχμές για τον πρώην δήμαρχο (τον αείμνηστο Αλέκο Μέγαρη) πως... τον είχε κρεμάσει! Δεν τον κατηγόρησε για συμμετοχή σε κατάχρηση, απλά δήλωσε πως όταν τον χρειάστηκε... δεν του στάθηκε! 


Η «κομπίνα» είχε γίνει στα τέλη της δεκαετίας του '80. Στη συνέχεια ο πρώην διευθυντής της ΔΕΥΑ είχε εξαφανιστεί σε χώρα της Λατινικής Αμερικής. Επέστρεψε και μάλιστα άρχισε να εργάζεται στην Αθήνα. Τότε -προ μερικών ετών- συνελήφθη. Σε πρώτο βαθμό είχε καταδικαστεί σε δις ισόβια και το μεγαλύτερο μέρος της ποινής του το εξέτισε στην ψυχιατρική πτέρυγα των φυλακών. Το δικαστήριο έλαβε υπόψη του τον πρωτινό έντιμο βίο του και την καλή διαγωγή του και μείωσε την ποινή στα δέκα χρόνια. 


http://dete.gr/news.php?article_id=21702

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου