'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Σάββατο, 15 Ιανουαρίου 2011

«Μόνο ένα τζαμί και αυτό στην Αθήνα»

Τέλος στα σενάρια...
Δεν υπάρχει σχεδιασμός για δημιουργία τεμένους στη Θεσσαλονίκη ή για άλλο στην Αθήνα αυτήν τη στιγμή, δήλωσε στη Βουλή ....η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή του ΛΑΟΣ, Κυριάκου Βελόπουλου.

Ανακοίνωσε επίσης ότι το τέμενος που θα δημιουργηθεί στην πρωτεύουσα θα είναι μικρότερο απ' ό,τι είχε υπολογιστεί στην αρχή, θα βρίσκεται σε χώρο πρασίνου, θα ανεγερθεί με τρόπο που σέβεται και το εθνικό πλαίσιο και την εθνική κουλτούρα και θα ανήκει στο υπουργείο Παιδείας.

«Αυτή είναι μια ισχυρή πολιτική απόφαση, γιατί δεν θα θέλαμε ένας τέτοιος χώρος λατρείας να ανήκει στην αρμοδιότητα ή ευθύνη οποιουδήποτε άλλου κέντρου ή χώρας εκτός Ελλάδας» τόνισε η υπουργός. Και προσέθεσε: «Η φιλανθρωπία είναι το σημαντικότερο, αλλά δεν πρέπει να την φτιασιδώνουμε. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, γιατί ο μουσουλμανισμός έχει 117 σέχτες. Δεν μπορούν να κάτσουν στο ίδιο τζαμί, δεν μπορούν να συνυπάρξουν».

«Μπορείτε -στο πλαίσιο των όσων αναφέρετε για τα ανθρώπινα δικαιώματα- να ανέχεστε την μπούργκα, το λιθοβολισμό για μοιχεία, τις σφαγές ζώων έξω από τα τζαμιά» είπε ο κ. Βελόπουλος.

«Αναφερθήκατε με ένα τρόπο που ουσιαστικά έβγαλε στην επιφάνεια πολλά δύσκολα και δυσάρεστα και αποκρουστικά θέματα πράξεων. Δεν μπορούμε όμως να απορρίπτουμε μια από τις μεγαλύτερες θρησκείες στον κόσμο... Σε όλες υπάρχουν θετικά στοιχεία και αυτά που μπορούμε να χτίσουμε πάνω σε αυτά, για να δημιουργήσουμε συνθήκες ομαλής συμβίωσης» απάντησε η υπουργός.protothema
sarotiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου