'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Δεν είναι τελικά αρχαιοκάπηλος ο Γάλλος που συνελήφθη στην Κρήτη

Ελεύθερος αφέθηκε χθες ο 57χρονος Γάλλος, ο οποίος βρέθηκε να κατέχει πληθώρα αρχαίων αντικειμένων, που εκτιμάται ότι προέρχονται από την περιοχή του Τσούτσουρα. 

 Ο εισαγγελέας... υπηρεσίας έδωσε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, στο πλαίσιο της οποίας θα εκτιμηθεί από αρχαιολόγους η σπουδαιότητα των ευρημάτων.

Ο 57χρονος αρνείται κατηγορηματικά ότι εμπλέκεται σε υπόθεση αρχαιοκαπηλίας, ενώ υποστηρίζει ότι τα ευρήματα δεν προέκυψαν από λαθρανασκαφή, αλλά τα εντόπισε πριν από περίπου έναν μήνα μετά από πλημμύρα στην περιοχή.


Ο ίδιος δεν κρύβει τη λατρεία του για την αρχαιολογία. Μάλιστα, αν και είναι οινοποιός στο επάγγελμα, στη Γαλλία εργαζόταν επί περίπου δεκαπέντε χρόνια εθελοντικά σε αρχαιολογικό μουσείο της χώρας του, προσφέροντας αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες του σε διάφορα θέματα αρχαιολογικού ενδιαφέροντος.


Σύμφωνα με τους συνηγόρους υπεράσπισης, Γιώργο Στειακάκη και Γιάννη Μπροκαλάκη, τις επόμενες ημέρες θα προσκομίσει στη Δικαιοσύνη επιστολή που είχε αποστείλει στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, με την οποία επίσης ζητούσε να εργαστεί αφιλοκερδώς, επικαλούμενος την πολυετή προϋπηρεσία του.


Ο 57χρονος είχε μεταβεί στην Κρήτη το περασμένο καλοκαίρι και την επισκέφθηκε πρόσφατα μαζί με τη σύζυγό του.


Ισχυρίζεται ότι περισυνέλεξε τα αρχαία που «ξεβράστηκαν» με μεγάλη προσοχή και τα τοποθέτησε σε σακούλες, προκειμένου στη συνέχεια να καταγράψει επακριβώς τα σημεία όπου εντοπίστηκαν. Όσον αφορά στις ιδιόχειρες σημειώσεις που βρέθηκαν, υποστήριξε ότι σκόπευε να γράψει στο μέλλον κάποιο βιβλίο.


Πηγή:patris
sarotiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου