'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Απογοητευμένοι και από τα δύο μεγάλα κόμματα οι πολίτες...!!

Βαρόμετρο της Public Issue


Απογοητευμένοι και από τα δύο μεγάλα κόμματα εμφανίζονται οι Έλληνες, σύμφωνα με το Βαρόμετρο της Public Issue για τον ΣΚΑΙ.


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Δεν θεωρούν αναγκαία τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, ενώ κρίνουν ότι το ποσοστό αποχής θα άγγιζε το 34% σε περίπτωση που διενεργούνταν βουλευτικές εκλογές.


                                      null      

Ικανοποιημένο από την λειτουργία της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ δηλώνει μόνο το 20% των ερωτηθέντων, έναντι του 79% που δηλώνει δυσαρεστημένο. Χειρότερες είναι οι γνώμες για τη Νέα Δημοκρατία, καθώς μόνο ένας στους 9 πολίτες φαίνεται ικανοποιημένος από τη λειτουργία της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με τους δυσαρεστημένους να φτάνουν στο 89%.

Ακόμη το 63% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι κανένα από τα δύο κόμματα δεν θα αποτελούσε καλύτερη κυβέρνηση για τη χώρα. Το 26% πιστεύει ότι θα ήταν καλύτερη μια κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ενώ μόνο το 6% έχει την ίδια γνώμη για τη Νέα Δημοκρατία.


Όσον αφορά στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, τις περισσότερες θετικές γνώμες συγκεντρώνει ο πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου, με ποσοστό 44% και ακολουθούν ο Γ. Καρατζαφέρης με 38%, ο Αντώνης Σαμαράς με 37%, ο Αλέξης Τσίπρας με 31% και η Αλέκα Παπαρήγα με 30%.


Καταλληλότερος για πρωθυπουργός της χώρας εξακολουθεί να θεωρείται ο Γ. Παπανδρέου, που συγκεντρώνει το 41%, έναντι 19% του Αντώνη Σαμαρά. Ισχυρό είναι το ποσοστό των πολιτών που θεωρεί ακατάλληλους και τους δύο, το οποίο φτάνει το 37%.


Σχετικά με τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, η συντριπτική πλειοψηφία όσων απάντησαν (81%) θεωρεί ότι η χώρα δεν τις χρειάζεται ενώ αντίθετα το 14% των ερωτηθέντων θεωρεί αναγκαίες τις βουλευτικές εκλογές και το 5% δεν εκφέρει άποψη για το θέμα.


Στην ερώτηση ποιο από τα δύο μεγάλα κόμματα θα κέρδιζε σε περίπτωση εκλογών, οι συμμετέχοντες στην έρευνα απάντησαν ως εξής: το 52% ΠΑΣΟΚ, το 13% Νέα Δημοκρατία και το 35% κανένα από τα δύο.


Τέλος, όσον αφορά στην εκλογική επιρροή των κομμάτων και ποιο κόμμα θα ψήφιζαν, οι ερωτηθέντες απάντησαν: το ΠΑΣΟΚ με 38,5%, η Ν.Δ. με 30,5%, το ΚΚΕ με 10,5%, ο ΛΑΟΣ με 5,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 6%, οι Οικολόγοι με 2,5%, η Δημοκρατική Αριστερά με 2% και η Δημοκρατική Συμμαχία με 2%. Τεράστιο είναι το ποσοστό της αποχής φτάνει το 34%.


Η έρευνα πραγματοποιήθηκε το διάστημα 7-11/1/2011 σε δείγμα 1.005 ατόμων.


Δ. ΜΟΥΣ.


skai.gr 

sarotiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου