'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Σάββατο, 15 Ιανουαρίου 2011

Η περιπέτεια τριών μπουκαλιών ουίσκι..!!!

Πίνω και μεθώ ... χικ!

Τρία μπουκάλια ουίσκι που βρέθηκαν στην Ανταρκτική και ανήκαν στον εξερευνητή Ερνεστ Σάκλετον θα παραδοθούν σε αποστακτήρα της Σκωτίας για να αναλυθούν και να εντοπιστούν όλα τα συστατικά και τα αρώματά τους. Το ουίσκι, μάρκας Mackinlay, βρέθηκε το 2010 κάτω από την καλύβα όπου έμενε ο Σάκλετον και από τότε φυλάσσεται στο Μουσείο...


...Καντέρμπουρι στο Κράιστσερτς της Νέας Ζηλανδίας. Η ανάλυση θα γίνει στην έδρα της εταιρίας Whyte and Mackay για να ανακαλυφθεί η αρχική "μαγική" συνταγή του.

Το κιβώτιο που περιείχε τα μπουκάλια έμεινε από το 1907--περισσότερο από έναν αιώνα-- κάτω από τους πάγους σε θερμοκρασία -30 βαθμούς Κελσίου, αλλά το περιεχόμενό των μπουκαλιών παρέμεινε υγρό.


Η παραγωγή του υπολογίζεται τις χρονιές 1896 ή 1897, αφού ο Σάκλετον είχε παραγγείλει ένα ουίσκι δέκα χρόνων. Όταν ανοίχτηκε το κιβώτιο έλειπε ένα μπουκάλι, που σημαίνει ότι κάποιος από τα μέλη της αποστολής έπινε κρυφά.


Ο αγγλο-ιρλανδός εξερευνητής και η ομάδα του έφτασαν πολύ κοντά στον στόχο τους να κατακτήσουν το Νότιο Πόλο, αλλά 160 χιλιόμετρα πριν φτάσουν αναγκάστηκαν, λόγω έλλειψης προμηθειών, να εγκαταλείψουν την αποστολή.


protothema
sarotiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου