'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

Το 82% των μεταναστατών της ΕΕ περνούν από την Ελλάδα!!!!

Εκατόν πενήντα έως διακόσιοι παράνομοι μετανάστες ημερησίως εισέρχονται στην Ελλάδα από τα χερσαία σύνορα με την Τουρκία, σύμφωνα με στοιχεία που παρέθεσε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Σπύρος Βούγιας, σε υπουργική συνάντηση για το άσυλο και την καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης στο Παρίσι.
To 62% από τους παράνομους μετανάστες είναι… αφγανικής καταγωγής και ακολουθούν οι αλλοδαποί με καταγωγή από τη Σομαλία, τη Νιγηρία, το Μαρόκο, την Αλγερία, το Πακιστάν και την Παλαιστίνη. Σύμφωνα με τα στοιχεία του κ. Βούγια, το πρώτο οκτάμηνο φέτος συνελήφθησαν στον Εβρο 23.819 αλλοδαποί διαφόρων εθνικοτήτων, όταν πέρυσι το ίδιο διάστημα οι συλλήψεις ήταν 5.634. Συντελέστηκε δηλαδή μια ποσοστιαία μεταβολή της τάξεως του 322,77%.
Αντίθετα, στα θαλάσσια σύνορα της χώρας συνελήφθησαν το πρώτο οκτάμηνο φέτος μόνο 3.976 παράνομοι μετανάστες, όταν πέρυσι το ίδιο διάστημα οι συλλήψεις είχαν ανέλθει σε 15.036. Σύμφωνα με την ετήσια ανάλυση του Frontex, η Ελλάδα δέχτηκε το 2009 το 75% της μη νόμιμης μετανάστευσης που εκδηλώθηκε σε όλο το εύρος των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ, ενώ το 2010 το ποσοστό αυτό αγγίζει το 82%.
Οπως τόνισε ο κ. Βούγιας, εκτός από τους παράνομους μετανάστες που εισέρχονται καθημερινά στην Ελλάδα, εκκρεμούν και χιλιάδες αιτήματα επιστροφής αλλοδαπών στη χώρα μας, από άλλες χώρες της ΕΕ, στο πλαίσιο του κανονισμού Δουβλίνο ΙΙ. Πρόκειται για παράνομους μετανάστες που κατάφεραν να φτάσουν σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αφού πρώτα πέρασαν από την Ελλάδα.

Το είδαμε στο: http://anemo-milos.blogspot.com
 SKEFTOMASTEELLHNIKA.GR 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου