'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

Γιατί γκριζάρουν τα μαλλιά;!!

Οι επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Μπράντφορντ πιστεύουν ότι βρήκαν την εξήγηση γιατί με το πέρασμα του χρόνου τα μαλλιά χάνουν το χρώμα τους.

 
Αν και πρόκειται για αναπόφευκτο τμήμα της διαδικασίας της γήρανσης, μέχρι τώρα οι ειδικοί δεν γνώριζαν πού οφείλεται η αντικατάσταση του φυσικού χρώματος με το χαρακτηριστικό γκρι από μία ηλικία και μετά.


Πειράματα σε τρίχες και κύτταρα έδειξαν ότι προκαλείται από τη μεγάλη συσσώρευση υπεροξειδίου του υδρογόνου εξαιτίας της σταδιακής φθοράς των θυλάκων της τρίχας, η οποία εμποδίζει την παραγωγή χρώματος.

Οι επιστήμονες συνεργάστηκαν με ειδικούς στο Μεντζ και το Λιούεμπεκ της Γερμανίας, με την ανακάλυψή τους να δημοσιεύεται στην επιστημονική εφημερίδα FASEB που εκδίδεται από την Ομοσπονδία των Αμερικανικών Εταιρειών Πειραματικής Βιολογίας.

 
Ο επικεφαλής της έρευνας, Karin Schallreuter, δήλωσε ότι η ανακάλυψη αποτελεί σημαντική καινοτομία στην κατανόηση της διαδικασίας και ανοίγει τον δρόμο για κάποιες πρωτοποριακές ιδέες της αποτροπής της, οι οποίες εξετάζονται ήδη στο εργαστήριο.


Από τη Γεωργία Γκαντή
preventionmag

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου