'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

Η ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ: (9-9-2000) - Νίκολας Μπερνς: Σε διατεταγμένη υπηρεσία ο Γ. Παπανδρέου!!!

Αγριο στραπατσάρισμα δέχτηκε από την κυβέρνηση των ΗΠΑ η απεγνωσμένη προσπάθεια της κυβέρνησης Σημίτη να παρουσιάσει την καθοδηγούμενη από τις ΗΠΑ και την ΕΕ επιχείρηση επέμβασης στα εσωτερικά της Γιουγκοσλαβίας ως... ανεξάρτητη «ελληνική» πολιτική, βρίσκοντας πάτημα και αξιοποιώντας δήλωση αξιωματούχου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στη συνάντηση του Γ. Παπανδρέου με τον Σλ. Μιλόσεβιτς, που τη χαρακτήριζε ατυχή. 

 Ο ίδιος ο Ν. Μπερνς ανέλαβε με δήλωσή του χτες να βάλει τα πράγματα στη θέση τους και επιβεβαίωσε πανηγυρικά ότι ο Γ. Παπανδρέου με το ταξίδι του στη Γιουγκοσλαβία και τις άλλες βαλκανικές χώρες βρισκόταν σε διατεταγμένη αποστολή! 

Συγκεκριμένα, στη δήλωσή του ο Ν. Μπερνς, πρώτον, ξεκαθαρίζει ότι οι ΗΠΑ «υποστήριξαν την επίσκεψη του κ. Παπανδρέου στην περιοχή, αυτή τη βδομάδα», με εντολή «να εκφράσει την υποστήριξη της Ελλάδας στο δημοκρατισμό της περιοχής».

Δεύτερον, δικαιολογεί τη συνάντηση του Γ. Παπανδρέου με τον Σλ. Μιλόσεβιτς, αποδίδοντάς τη στην επιμονή του Γιουγκοσλάβου Προέδρου! «Ο Μιλόσεβιτς -ισχυρίστηκε ο Μπερνς - επέμεινε να γίνει η συνάντηση με τον κ. Παπανδρέου»(!), ενώ δεν έκρυψε την απογοήτευσή του γιατί «τα σερβικά μέσα ενημέρωσης αγνόησαν τις δηλώσεις του κ. Παπανδρέου για την ανάγκη να γίνουν ελεύθερες και τίμιες εκλογές»! 

Είναι ατυχές, πρόσθεσε, το γεγονός ότι ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας αναγκάστηκε να συναντήσει τον Μιλόσεβιτς. Επιβεβαιώνοντας πανηγυρικά ότι ο Γ. Παπανδρέου βρισκόταν σε απόλυτη συνεννόηση με την κυβέρνηση των ΗΠΑ πρόσθεσε: «Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν πρωτοβουλίες για την ενθάρρυνση πραγματικά δίκαιων και ελεύθερων εκλογών στη Σερβία με σκοπό την επιστροφή της δημοκρατίας στη χώρα αυτή. Και πιστεύουμε ότι η επίσκεψη του κ. Παπανδρέου υπηρέτησε αυτό το σκοπό»!!! 

Ο Γ. Παπανδρέου, αναφέρει στη δήλωσή του ο Ν. Μπερνς, «ενημέρωσε τόσο εμάς όσο και τους Ευρωπαίους συμμάχους μας πριν πραγματοποιήσει την επίσκεψη και βρήκε υποστήριξη στη μεταφορά του μηνύματος υπέρ του εκδημοκρατισμού.

Μετέφερε το μήνυμα αυτό στις συναντήσεις του με κυβερνητικούς αξιωματούχους και στελέχη της αντιπολίτευσης. Δε μας εκπλήσσει το γεγονός ότι τα επίσημα σερβικά μέσα ενημέρωσης αποσιώπησαν το μήνυμα του κ. Παπανδρέου. Οσο για τον Μιλόσεβιτς, η θέση μας παραμένει ότι πρέπει να απομακρυνθεί από την εξουσία και να οδηγηθεί στη Χάγη».

(Ριζοσπάστης)
http://online-pressblog.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου