'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

Η JP Morgan προτείνει επέκταση του Μνημονίου ως το 2018 !!!!

Η Ελλάδα ίσως χρειαστεί να παρατείνει τη διάρκεια του πακέτου στήριξης ΕΕ-ΔΝΤ, ύψους 110 δισ. ευρώ, κατά 3 έως 6 χρόνια, προκειμένου να αποφύγει το ενδεχόμενο της στάσης πληρωμών, επισημαίνει σε ανάλυση του ο αμερικανικός οίκος JP Morgan Chase & Co.
 
«Δεν νομίζω ότι υπάρχει άλλη επιλογή, πραγματικά, δεδομένου του ελλείμματος που είναι τόσο υψηλό», είπε ο....
επικεφαλής στρατηγικής για τα ευρωπαϊκά επιτόκια της JP Morgan στο Λονδίνο, σύμφωνα με το Bloomberg.


«Είτε κάποιες άλλες χώρες θα αναλάβουν να μετακυλήσουν τα δάνεια, ουσιαστικά “διαγράφοντας” χρέος, ή η Ελλάδα θα αναδιαρθρώσει το χρέος της και οι αγορές θα αρχίσουν πάλι να “παγώνουν”. Θα χρειαστούν περισσότερη βοήθεια μετά τη λήξη του πακέτου αν είναι να αποφευχθεί το ενδεχόμενο της πτώχευσης», τόνισε.
 
Το πακέτο στήριξης ΕΕ-ΔΝΤ έχει διάρκεια μέχρι το 2012. Ωστόσο, παρά τη συμφωνία του περασμένου Μαΐου, τα ελληνικά ομόλογα συνεχίζουν να δέχονται ισχυρές πιέσεις και το spread με τους γερμανικούς τίτλους είναι πάνω από τις 900 μονάδες βάσης.
 
Πάντως, σήμερα, Παρασκευή, οι ελληνικοί τίτλοι ενισχύονται για πρώτη φορά τις πέντε τελευταίες ημέρες, με το επιτόκιο (κινείταιο αντιστρόφως ανάλογα της τιμής) του 10ετούς ομολόγου αναφοράς να υποχωρεί κατά 11 μονάδες βάσης στο 11,70%.
 

Newsroom ΔΟΛ

Από:  http://www.antinews.gr
http://hassapis-peter.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου