'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

Συνέλαβαν υπεύθυνο για έκρηξη βόμβας!

Στη σύλληψη ενός άνδρα που φέρεται να ευθύνεται για την έκρηξη που σημειώθηκε σε ξενοδοχείο της Κοπεγχάγης προχώρησαν άνδρες της αστυνομίας στη Δανία.

Δεν είναι σαφές αν η ενέργεια ήταν μια τρομοκρατική απόπειρα ή αν είχε κάποιο άλλο κίνητρο.


Μετά την έκρηξη, προσωπικό ασφαλείας περικύκλωσε τον ύποπτο σε ένα πάρκο και απομάκρυνε μία τσάντα που είχε τυλιχθεί γύρω από τη μέση του με τηλεχειριζόμενους κόφτες.


Ο άνδρας διακομίστηκε στο νοσοκομείο με τραύματα στο πρόσωπο και στα χέρια τα οποία προκλήθηκαν πιθανόν από τη μικρής ισχύος έκρηξη.

«Αναλαμβάνεται τώρα μια μεγάλη έρευνα αλλά είναι ακόμη πολύ νωρίς για να πούμε αν πρόκειται για έγκλημα που συνδέεται με την τρομοκρατία ή για μία άλλη μορφή εγκληματικής δραστηριότητας», δήλωσε ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Ασφαλείας και Πληροφοριών της Δανίας (PET), Γιάκον Σαρφ.

Η βόμβα εξερράγη σε ένα κελάρι κάτω από το Hotel Jorgensen στην κεντρική Κοπεγχάγη. Ο ύποπτος διέφυγε αλλά συνελήφθη από την αστυνομία στο γειτονικό πάρκο Όρστεντ, αφού οι αστυνομικοί απέκλεισαν πολλούς δρόμους.


«Κοντά στον ύποπτο υπήρχε μία τσάντα. Πυροβολήθηκε χωρίς να εκραγεί. Άρα προφανώς δεν υπήρχαν εκρηκτικά μέσα στην τσάντα», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.


Η αστυνομία προσπαθεί να επιβεβαιώσει την ταυτότητα του άνδρα που έμεινε για ώρες στο έδαφος περικυκλωμένος από αστυνομικούς στο πάρκο Όρστεντ προτού μεταφερθεί στο νοσοκομείο.


«Το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει ενημερώσει τους δημόσιους υπαλλήλους ότι δεν φαίνεται να είναι ισλαμιστής ή ένα πρόσωπο με τρομοκρατικά σχέδια, αλλά πως το εν λόγω πρόσωπο μπορεί πιθανόν να σχεδίαζε μία άλλη εγκληματική ενέργεια», αναφέρει στην ιστοσελίδα της η εφημερίδα Berlingske Tidende. 


http://www.zougla.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου