'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

Με τα λεφτά του περισκόπιου ενός άχρηστου γερμανικού υποβρυχίου (που γέρνει) θα μπορούσαν να χρηματοδοτηθούν παιδικοί σταθμοί για όλα τα Ελληνόπουλα. Οι "χορηγίες" όμως είναι ιερό πράγμα, έτσι κύριε Μασέλη, κύριε Τσουκάτε, κύριε Τρεπεκλή, κύριε Παπακωνσταντίνου και κύριε Τσοχατζόπουλε;

Η απόρριψη εκατοντάδων αιτήσεων από γονείς, για την εισαγωγή νηπίων σε δημοτικούς σταθμούς, έχει προκαλέσει αντιδράσεις, καθώς η κρίση καθιστά απαγορευτική την εισαγωγή σε ιδιωτικούς.  

Οι γονείς σε νευρική κρίση.
Το δρόμο για την έξοδο κινδυνεύουν να δουν δεκάδες παιδιά από δημόσιους παιδικούς σταθμούς, καθώς από την μία παρατηρείται εκρηκτική αύξηση στους γονείς που λόγω κρίσης εγκαταλείπουν τους ιδιωτικούς σταθμούς και στρέφονται στους κρατικούς και από την άλλη, το πάγωμα στις προσλήψεις εκπαιδευτικών προκαλεί αδυναμία κάλυψης των αναγκών.


Μέχρις στιγμής, χιλιάδες αιτήσεις γονιών έχουν απορριφθεί, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το δήμο Περιστερίου που έστειλε στα σπίτια τους 300 παιδιά. Οι αιτήσεις για νέες εγγραφές στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς του εν λόγω δήμου έφτασαν τις 1.300 από 900 που ήταν πέρυσι.

Προβλήματα σε προσωπικό παρατηρούνται στο δήμο Αθηναίων, καθώς σε πρόγραμμα συνταξιοδότησης μπήκαν περίπου 100 υπάλληλοι, μόνιμοι ή αορίστου χρόνου, των οποίων τα κενά δεν έχουν ακόμα καλυφτεί. Αποτέλεσμα είναι να κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς παιδαγωγούς δεκάδες παιδιά.


Αυξημένη ήταν η ζήτηση και στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς στη Γλυφάδα, ξεπερνώντας τις 700. Το αποτέλεσμα ήταν να μείνουν εκτός πάνω από 200 παιδιά, καθώς ο δήμος φέτος έχει και λιγότερους εργαζομένους στον κρίσιμο αυτό τομέα. 


Τη φετινή χρονιά δόθηκε η δυνατότητα στον δήμο να προσλάβει 30 συμβασιούχους στους παιδικούς σταθμούς, έναντι 36 που είχαν αναλάβει έργο πέρυσι.

Πολλαπλάσιες είναι οι αιτήσεις φέτος στον Δήμο Νέας Ιωνίας, με πιθανό ενδεχόμενο 200 - 300 παιδιά να αποκλειστούν από το δήμο. Μοναδικό διέξοδο είναι το στρίμωγμα 27 – 30 παιδιών στην ίδια αίθουσα, καθώς το προσωπικό είναι λιγότερο σε σχέση με πέρυσι, ωστόσο και αυτό φαίνεται να προκαλεί υποβάθμιση του έργου που συντελείται στους σταθμούς.


Λίστες αναμονής παρατηρούνται και στους παιδικούς σταθμούς Θεσσαλονίκης, με την αύξηση της ζήτησης να ξεπερνάει φέτος το 15%. Από τις 2.500 αιτήσεις στους 29 παιδικούς σταθμούς της πόλης, περίπου 150 παραμένουν σε εκκρεμότητα. Τη μεγαλύτερη λίστα αναμονής παρουσιάζουν οι παιδικοί σταθμοί Πανοράματος (30 παιδιά), Τριών Ιεραρχών (47 παιδιά) και Υψηλάντου (25 παιδιά).


http://news247.gr

http://lamogios.blogspot.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου