'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

Από τη μια εγκαινιάζουμε μουσεία και από την άλλη ξεπουλάμε το όνομα της Μακεδονίας στους άθλιους πλαστογάφους;

Υπό έγκριση ο εξοπλισμός
Το Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας εγκαινίασε ο Π.Γερουλάνος. Ο υπουργός Πολιτισμού και τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος (Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Θεσσαλονίκη
Τα έργα διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου του Αρχαιολογικού Μουσείου Πέλλας θα ξεκινήσουν σύντομα, ανέφερε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης εγκαινίων του Μουσείου.
Όπως επισήμανε ο κ.Γερουλάνος, το υπουργείο ενέταξε το έργο, προϋπολογισμού 1,6 εκατομμυρίων ευρώ, στο ΕΣΠΑ.
Οι νέες κτιριακές εγκαταστάσεις του Αρχαιολογικού Μουσείου Πέλλας καταλαμβάνουν χώρο 6.000 τετραγωνικών μέτρων και είναι επισκέψιμες από τον περασμένο Σεπτέμβριο.
Με την εκτεταμένη δενδροφύτευση το μουσείο θα καταστεί σημείο αναφοράς για το τοπίο της περιοχής, όπως ακριβώς λειτουργούσε το ανάκτορο στην αρχαιότητα, επισήμανε ο κ.Γερουλάνος.
Παράλληλα, ανέφερε, είναι υπό έγκριση από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, το έργο για τον εξοπλισμό και την ολοκλήρωση της έκθεσης του Μουσείου, προϋπολογισμού ενός εκατομμυρίου ευρώ.
Τέλος, ο υπουργός σημείωσε ότι προβλέπεται η αποθήκευση των ευρημάτων σε κατάλληλες κλιματολογικές συνθήκες, η χρήση σύγχρονων μεθόδων για τη διατήρηση τους και η ηλεκτρονική διαχείριση των πληροφοριών που προκύπτουν από τη μελέτη τους.


Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


 http://infognomonpolitics.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου