'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

Ολοκληρώθηκε η εγγραφή των νομίμων μεταναστών και ομογενών στους εκλογικούς καταλόγους ....


Σύμφωνα με τα στοιχεία του Δελτίου Τύπου που εξέδωσε το ΥΠ.ΕΣ. τη Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010 μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας εγγραφής των νόμιμων μεταναστών και των ομογενών στους εκλογικούς καταλόγους, στις προσεχείς Δημοτικές εκλογές πρόκειται να συμμετάσχουν για πρώτη φορά ως ψηφοφόροι 10.097 μετανάστες και 2.655 ομογενείς.

Σύμφωνα με την απάντηση της Υφυπουργού Θεοδώρας Τζάκρη, σε ερώτηση των βουλευτών της Ν.Δ. Γκιουλέκα και Θ. Καράογλου, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 4 Απριλίου του 2010, ο αριθμός των νομίμων μεταναστών (αλλογενείς υπήκοοι τρίτων χωρών, κάτοχοι τίτλου παραμονής του Ν.3386/05), που είχαν τότε τη δυνατότητα, να συμμετάσχουν στις εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ανερχόταν σε 67.369.

Επιπρόσθετα άνω των 200.000 ατόμων είναι οι κάτοχοι των Ειδικών Δελτίων Ομογενών που δεν έχουν λάβει ακόμη την ελληνική υπηκοότητα και οι οποίοι θα μπορούσαν να ψηφίσουν στις Δημοτικές εκλογές.

Τελικά από το αποτέλεσμα της διαδικασίας φαίνεται ότι οι νόμιμοι μετανάστες και οι ομογενείς δεν ενδιαφέρονται και τόσο για τα πολιτικά πράγματα της χώρας με τους ομογενείς να διαμαρτύρονται με αυτό τον τρόπο διότι δεν έχουν λάβει την ελληνική υπηκοότητα μέχρι σήμερα παρά τις υποσχέσεις των πολιτικών.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου