'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

Αύξηση ΦΠΑ με φόντο ΔΕΘ....

Στους παραγωγικούς φορείς μιλά το βράδυ στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός, με τον υπουργό Οικονομικών να προαναγγέλει σε συνέντευξή του αύξηση του ΦΠΑ. 

Διαδηλώσεις έξω από το Βελλίδειο με έναν άνδρα να πετά παπούτσι στον πρωθυπουργό.

Ενόψει της ομιλίας του πρωθυπουργού προς τους παραγωγικούς φορείς, που αναμένεται με ενδιαφέρον το βράδυ του Σαββάτου, καθώς αναμένεται να ανακοινώσει μέτρα στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ο υπουργός Οικονομικών σε συνέντευξή του, προαναγγέλει άυξηση του ΦΠΑ σε ορισμένα είδη, που θα φέρει αναταράξεις στην αγορά.
Παρά την πίεση των παραγωγικών φορέων και των ενώσεων των εργαζομένων να μην αυξηθεί ο ΦΠΑ καθώς επιχειρήσεις, βιοτεχνίες, καταστήματα λιανικής, αλλά και οι καταναλωτές δηλώνουν ότι δεν θα καταφέρουν να αντεπεξέλθουν, καθώς η ύφεση είναι εδώ, ο υπουργός Οικονομικών φαίνεται να προλειαίνει το έδαφος στα όσα θα ανακοινώσει ο Γ.Παπανδρέου το βράδυ, για τις βασικές κατευθύνσεις στην οικονομία.
Το πρωί ένα συμβάν διατάραξε την ομαλή εξέλιξη της περιήγησης του πρωθυπουργού στην ΔΕΘ, καθώς ένας άνδρας πέταξε ένα παπούτσι προς το μέρος του. Ο άνδρας συνελήφθη από τους άνδρες της ασφάλειας του πρωθυπουργού και μεταφέρθηκε στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής. Στο επεισόδιο δεν δόθηκε έκταση.
Έτσι, για την υστέρηση των εσόδων, που παραμένει ο μεγάλος πονοκέφαλος του οικονομικού επιτελείου, που περνά εξετάσεις τη Δευτέρα από την αντιπροσωπεία της τρόικας που φθάνει για ενδιάμεσο άτυπο έλεγχο στην Αθήνα, η κυβέρνηση φέρεται αποφασισμένη να αυξήσει τελικά τον ΦΠΑ στο 23% σε ορισμένα είδη προϊόντων.
"Έχουμε ένα τριετές πρόγραμμα, στόχους και μέτρα που θα υλοποιήσουμε. Ένα από αυτά είναι και η μετάβαση κάποιων προϊόντων που βρίσκονται στον χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ στον υψηλό" δηλώνει στην συνέντευξή του στην Ελευθεροτυπία ο υπουργός Οικονομικών, ξεκαθαρίζοντας πως η απόφαση για το μέτρο θεωρείται ειλημμένη.
Ο υπουργός τονίζει ότι για την υλοποίηση του προϋπολογισμού του 2011 είναι αναγκαία η λήψη πρόσθετων μέτρων, τέτοιων όμως που δεν θα επιβαρύνουν το ελληνικό νοικοκυριό.
Νέος νόμος για τις επενδύσεις
Στον απόηχο των ανακοινώσεων για τις βασικές κατευθύνσεις της οικονομικής πολιτικής της νέας κυβέρνησης από τον πρωθυπουργό, στο υπουργικό συμβούλιο στην αποθήκη του ΟΛΘ στη θεσσαλονίκη, εγκρίθηκε ο νέος νόμος για τις επενδύσεις που προβλέπει τη μεταφορά στο πρόγραμμα fast track, όλων των κρίσιμων στρατηγικών επιχειρηματικών σχεδίων, μέσω του οργανισμού Invest in Greece, ο οποίος θα αναλάβει με ευθύνη του υπουργού Επικρατείας Χάρη Παμπούκη, την διεκπεραίωση με μία μόνον αίτηση κάθε επενδυτικού προγράμματος στη χώρα.
Δημιουργείται Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων, που θα είναι και η μόνη αρμόδια να εγκρίνει επιχειρηματικά σχέδια για ανάπτυξη, χωρίς άλλες χρονοβόρες διαδικασίες που καθυστερούσαν επί χρόνια, τις επενδύσεις στη χώρα, μέσα στους δαιδαλώδεις διαδρόμους της γραφειοκρατίας.
Αποκρατικοποιείται ο ΟΣΕ
Στο υπουργικό συμβούλιο εγκρίθηκε ακόμη το σχέδιο εξυγίανσης του ΟΣΕ, με την μετάταξη περίπου του 45% του προσωπικού σε άλλες θέσεις του Δημοσίου και την παραχώρηση τμήματος του οργανισμού και του μάνατζμεντ (εκτός χρηματιστηρίου) σε ιδιώτες.
Παράλληλα θα εκχωρηθούν στην τοπική αυτοδιοίκηση, τμήματα του δικτύου που σήμερα είναι ανενεργά, ή θα καταστούν στο μέλλον, λόγω υψηλού κόστους και χαμηλής επιβατικής κίνησης.
Ο πρωθυπουργός το πρωί του Σαββάτου εγκαινίασε την επίσημη έναρξη της ΔΕΘ και περιηγήθηκε στα περίπτερα της Έκθεσης, ενώ η ομιλία του στους παραγωγικούς φορείς έχει προγραμματιστεί για τις 8 το βράδυ.
την ίδια ώρα έξω από το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, όπου στεγάζεται η έκθεση, έχουν προγραμματιστεί για σήμερα διαδηλώσεις από ενώσεις εργαζομένων, που αντιδρούν στα μέτρα της κυβέρνησης

http://news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου